Image

Дрогобицький Карітас зібрав друзів і гостей на урочистість

0 Comments

28.06.13, Львівщина
25 червня  Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ провів відкриття і посвячення новозбудованого приміщення. На урочистість завітали  друзі, жертводавці, чиновники, працівники соціальних служб і партнерських організацій, представники. Серед поважних гостей був Апостольський Нунцій в Україні та владика Богдан (Дзюрах), зокрема.

«2013 рік проголошений Роком соціального служіння в Українській Греко-Католицькій Церкві, а Карітас у Дрогобичі відомий багатьма своїми успішними соціальними проектами. Це великий досвід, посвячення, ініціативність, відповідальність і радість в служінні потребуючим українцям. Цій регіональній організації Карітасу скоро виповниться 20 років і прийдешня урочистість відкриття новозбудованого приміщення – черговий їх здобуток, що дозволить розширити і в дечому покращити їх роботу», – вважає генеральний секретар Карітасу України Анатолій Козак.

Програма урочистості відкриття і посвячення новозбудованого приміщення Карітасу включала в себе Святу Літургію і зустріч Блаженнішого Патріарха та Нунція, чин посвячення будинку. Також було здійснено особливу молитву за хворих і помазання хворих єлеєм. Адже саме служіння скривдженим, хворим і малозабезпеченим є суттю функціонування майже 20 років Карітасу в м. Дрогобич.

Опісля цього єпископ Ярослав (Приріз) нагородив грамотами працівників соціального служіння. З боку міської влади виступив мер, який виголосив подячне слово команді місцевого Карітасу.

Також усі присутні мали можливість ознайомитись на практиці і в дискусії з діяльністю Карітасу Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ, їм представили і назагал соціальні проекти в єпархії.

На завершення урочистості відбувся фуршет і святковий концерт за участі підопічних і працівників Карітасу, також професійних музикантів.

Довідка:
Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ створено у 1994 році. Це одна із перших ініційованих регіональних організацій в Україні, і на той час – філія  львівського Карітасу. З 2002 року Карітас у Дрогобичі став самостійним. Першим директором  фонду був о. Михайло Олексяк, його наступником у 2002 році став о. Ігор Козанкевич, який залишається на посаді до теперішнього часу.

Спочатку офіс  Карітасу Самбірсько-Дрогобицької Єпархії був у м. Трускавець,  а у 2003 році його перенесли у м. Дрогобич, де він існує до сьогодні.  Налічується ще 5 місцевих відділень у Бориславі, Сколе, Старому Самборі, Мостиськах та Волощі.

В даний момент Карітас у м. Дрогобич об’єднує понад 25 працівників і декілька десятків волонтерів.

Діючі проекти та ініціативи:

  • Центр для молоді з вадами розумового розвитку «Дивовижні долоні»;
  • центр для дітей трудових мігрантів «Разом – сильніші»;
  • Консультативний центр для потерпілих від торгівлі людьми і порадня для родин трудових мігрантів;
  • міжнародний Центр волонтаріату;
  • волонтерський осередок «Допоможи іншому – стань приятелем»;
  • центр для жінок, які страждають від домашнього насильства;
  • Реабілітаційний центр «Назарет» для узалежнених від алкоголю та наркотиків, в тому числі ВІЛ-позитивних;
  • спільнота взаємодопомоги для безпритульних людей «Наша хата»;
  • Клуб літніх людей «Жива історія»; «Школа діабетиків»;
  • «Школа сімейного консультанта»;
  • надання допомоги інвалідам;
  • осередок гуманітарної допомоги;
  • благодійні акції та допомога іншим потребуючим людям, що опинились у кризових умовах життя.

Categories: Новини

Залишити відповідь