Президент Карітасу України взяла участь у Брифінгу ООН стосовно гуманітарної кризи в Україні

21 квітня 2022 року у Львові відбувся “Брифінг стосовно гуманітарної кризи, спричиненої війною в Україні, та заходів реагування ООН та партнерів”.

УЧАСНИКИ:

Амін Авад, Кризовий координатор ООН в Україні

Оснат Лубрані, Координатор ООН з гуманітарних питань в Україна

Кароліна Ліндхольм Біллінг, Представниця Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) в Україні

Тетяна Ставнича, Президент Карітасу України

Під час брифінгу для представників засобів масової інформації Кризовий координатор ООН в Україні Амін Амад розповів про погіршення ситуації у багатьох регіонах країни, зокрема на сході та півдні, а також про діяльність гуманітарних організацій для підтримки постраждалих.

Координаторка з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані оголосила про нове виділення коштів із Гуманітарного фонду для України для підтримки установ ООН та партнерів із неурядових організацій (НУО), які невтомно працюють, надаючи допомогу щодня все більшій кількості людей.

Кароліна Ліндхольм, Представниця Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН), та Тетяна Ставнича навели приклади своєї діяльності для надання життєво необхідної допомоги народу України у тісній співпраці та взаємодії з центральними та місцевими органами влади, місцевими громадами та волонтерами, які проводять неймовірну роботу по всій країні.

Зокрема Тетяна Ставнича зазначила, що: “Карітас допомагає на місцях із самого початку конфлікту. Завдяки своїй обширній мережі місцевих організацій, Карітас почав надавати допомогу потребуючим одразу після повномаштабного вторгнення росії 24 лютого, адже в нас вже було готово 90 укриттів”.

“В нас був попередній досвід роботи на сході України з гуманітарного реагування”, – додала вона, наголосивши, що “за статистикою стоять люди та обличчя. Ми намагаємося це підкреслити”.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/