Понад 450 дітей з 16 міст України отримали подарунки до Дня захисту дітей

Компанія SoftServe та благодійний фонд Карітас України спільно організували благодійну акцію Kids Helper Day 2023.

Ініціативу приурочили до Міжнародного дня захисту дітей, який відзначається 1 червня, і втілювали протягом першого місяця літа.

Потягом червня працівники SoftServe та їхні діти підготували іменні подарунки для дітей із сімей, які опинилися у скрутному життєвому становищі або були вимушені покинути свої домівки через війну.

«Вже другий рік поспіль в Україні зустрічаємо звичні нам свята у контексті війни. Тож у червні ми не просто відзначали День захисту дітей, а в партнерстві з фондом Карітас України – допомагали тим, хто потребує цього найбільше, – розповідає Даніелла Ковальова, координаторка проєкту, SoftServe. Kids Helper Day тривав декілька тижнів, протягом яких фахівці SoftServe збирали подарунки для діток. Вони долучали до цього і своїх дітей, тим самим знайомили їх із культурою волонтерства».

Місцеві організації Карітасу з Дніпра, Запоріжжя, Полтави, Одеси, Києва, Нововолинська, Івано-Франківська, Львова, Борислава, Бродів, Дрогобича, Жовкви, Тернополя, Чернівців та Хмельницького вручили подарунки своїм підопічним – понад 450 дітям із 16 міст України.

Діти отримали планшети, смартфони, приладдя для риболовлі, велосипеди, мольберти, шкільні портфелики з канцелярією, футбольний м’яч тощо. Ніхто з дітей не знав, що саме він отримає, подарунки розподілялись згідно зі своїм віком, побажаннями та інтересами.

«Я дізналась про ініціативу за кілька днів до її завершення, але точно розуміла, що мушу взяти участь. Обирати було неможливо, всім хотілось допомогти, але я зосередилась на сім’ях з кількома дітьми — обрала братів-футболістів та двох сестричок і їхнього меншого братика. Для дівчат ми з подругою-косметологом змогли підібрати базовий догляд для підліткової шкіри. А для братів — пошити форму їхньої улюбленої футбольної команди. Коли я отримала фото братиків у формі, то не стримала сліз. Не вистачає епітетів, аби описати наскільки я вдячна за ініціювання такої неймовірної програми, це безцінні емоції і я щаслива, що стала частинкою цього», — коментує учасниця ініціативи Наталія Лугова, фахівчиня SoftServe.

«Безмежно дякуємо за такі соціальні ініціативи працівникам SoftServe та їхнім діткам. Наші діти в захваті від подарунків, адже любов, яку вкладали у кожен пакуночок – дуже відчутна, – зазначила Одарка Бордун, директорка з комунікацій та мобілізації ресурсів Карітасу України. У кожному Карітасі діти не просто отримали подарунки, а й відвідали захоплюючий захід – справжнє свято з конкурсами та руханками. Разом ми створили незабутній день для дітей, даруючи їм любов, турботу та надію на краще майбутнє».

Для Карітасу України така співпраця є надзвичайно цінною та важливою. Реалізація подібних проектів є проявом справжньої солідарності, котра дарує нашим підопічним відчуття радості та підтримки.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проєкт – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/