Мінрегіон та Карітас України підписали Меморандум про співпрацю у сфері відновлення зруйнованого житла

5 вересня було підписано Меморандум про співпрацю між Карітасом України та Міністерством розвитку громад та територій України. Подія відбулася за участі Міністра розвитку громад і територій України Олексія Чернишова, делегації Австрії на чолі з Міністром праці та економіки Австрії Мартіном Кохером та Надзвичайним і Повноважним Послом Австрії в Україні Арадом Бенкьо, а також Генерального секретаря Карітасу Австрії Андреса Кнаппа.

Меморандум підписали Президент Карітасу України Тетяна Ставнича і заступниця Міністра громад та територій України Наталія Козловська.

Внаслідок агресії Росії інфраструктура України зазнала великих руйнувань. Частково пошкоджено або зруйновано житло понад 2 мільйонів осіб.

Визнаючи взаємну зацікавленість у вирішенні проблем постраждалих від війни, а також у пошуку системних рішень забезпечення постраждалим доступу до житла, домовилися про наступне:

Співпрацювати у питаннях допомоги з відновлення та відбудови пошкодженого і зруйнованого житла, внаслідок бойових дій та військової агресії росії;

Карітас України сприятиме організації та фінансуванню ремонтних і будівельних робіт пошкодженого житла внаслідок бойових дій;

Міністерство надаватиме сприяння Карітасу України в реалізації заходів з відновлення та відбудови пошкодженого чи зруйнованого житла;

Проводити взаємні консультації та обміни інформацією з метою покращення координації діяльності щодо відновлення та відбудови пошкодженого та зруйнованого житла.

«Карітас України вже зараз відновлює житло на Київщині. З наближенням зими, ми будемо нарощувати темпи і обсяги допомоги, щоб люди мали змогу в цей непростий час повертатися в свої домівки. Проводячи оцінку потреб на Київщині, ми побачили, що мешканці Ірпеня, Бучі, Бородянки попри всі труднощі мають переконливе бажання ремонтувати свої оселі і залишатися в них на зиму. Також ми розпочинаємо відновлення пошкоджено внаслідок ракетних обстрілів житла на Одещині, Полтавщині, Сумщині, Миколаївщині, Запоріжжі та Кривому Розі. Загалом ми плануємо надати допомогу по відновленню житла 4500 домогосподарствам», – зазначила Тетяна Ставнича, президентка Карітасу України.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати наші благодійні проекти – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/