Діти з Карітасу Львова вирушили на відпочинок

У Карітасі Львова розпочався відпочинково-оздоровчий табір у Карпатах для дітей віком 9-14 років.

“Ми могли лише мріяти про те, щоб наша дитина мала можливість побувати у таборі, відновитися фізично та морально після пережитих жахів війни”, – розповідає мати дівчинки, яка з сім’єю приїхала з Чернігова у березні.

“Зараз ми проживаємо у Брюховичах в шелтері, власне там і дізналися, що Карітас Львів організовує табір для дітей. Довгий час ми з дітьми провели у підвалі, без світла, води та їжі. Час від часу доводилось виходити, щоб знайти бодай якусь їжу, хоча це було вкрай небезпечно, адже часто окупанти обстрілювали людей, які просто стояли в черзі за продуктами. Місто було в кільці, нам довелось подолати довгий шлях, щоб виїхати звідти. Ми їхали великою колоною через поле близько 12 годин, хоча в мирний час цей маршрут можна було проїхати за 1,5 год. Жодних зелених коридорів не було, місцева влада попереджала про небезпеку обстрілу. Після пережитого у наших дітей суттєво погіршився психоемоційний стан, у молодшої доньки є проблеми зі сном. Ми дуже вдячні за цю прекрасну можливість для наших дітей!”, продовжує жінка

У супроводі працівників благодійного фонду Карітас Львів діти вирушили у дорогу, табір проводиться для дітей ВПО в рамках проєкту «Надзвичайне реагування» і триватиме до 15 липня.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/