У Запоріжжі актори лялькового театру грають виїзні вистави для переселенців

Актори Запорізького академічного театру ляльок два місяці поспіль їздять з терапевтичними виставами до будинків відпочинку та дитячих садочків. 30 червня вони виступили у дитячому просторі благодійного фонду “Карітас”.

Актори-лялькарі грають виставу “Троє поросят”. До класичної історії вони додали сучасних сенсів: дітей вчать прислухатися до близьких людей та не довіряти стороннім.

Переселенка з окупованого Пологівського району Наталія привела на терапевтичну виставу свого сина Дениса. Жінка каже, що у їхньому населеному пункті не працюють ані садочки, а ні інші заклади для дітей, тож її син постійно перебував вдома та сумував. “З продуктами також було дуже важко. Магазини спочатку всі розграбували, позакривали, а потім вже ринок. Тут звичайно трішки краще і діток можна кудись зводити”, — додає Наталія. Ділячись враженнями від вистави Денис розповів, що ця казка навчила його допомагати старшому братові.

Катерина — переселенка із Мелітополя. Вона евакуювалася до Запоріжжя разом з чоловіком та двома дітьми. “Там були російські військові, російські прапори, музика – тобто все російське. І ми не витримали, і приїхали сюди на підконтрольну територію. Три місяці без якихось радощів у житті. Зараз дитина починає вже знайомитися і грати з новими дітьми”, — ділиться жінка.

Як розповідає головний режисер лялькового театру Олег Лубенець, 23 лютого колектив працював над виставою, яку мали грати наступного дня. Коли почалася війна, заклад деякий час не працював. А потім розпочалися виїзні виступи. “Ми почали їздити з виставами для переселенців, для їхніх дітей. Вони перенесли дуже великі стреси, і треба якось відволікти дітей і їхніх батьків. Якби ви бачили, як батьки дивляться наші вистави, точно так, як і діти”, — каже режисер.

Протягом двох місяців трупа показала близько 60 виїзних вистав. Роботу у приміщенні лялькового театру актори відновлюють на початку липня.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/