Злагоджена робота сприяла відправці сімей із Запорізької області у безпечне місце

Морозний ранок 11 березня приніс чотирнадцятьом мешканцям Запорізької області можливість виїхати на безпечнішу територію.

Серед пасажирів евакуаційного маршруту, які відправилися з м. Запоріжжя до м. Дрогобич, були мами з неповнолітніми дітьми та люди старшого віку, які прибули з гарячіх точок до обласного центру.

Хвилини очікування автобусу скоротали розмовами про переїзд.

П.Олена: «Я з 12-річною донькою 10 березня евакуювалися до Запоріжжя з Гуляйполя, це 100 км від Запоріжжя. У нас місто дуже обстрілюють, через це провели евакуацію мешканців міста, в першу чергу вивозили мам з дітьми. Нас забрала Гуляйпільська місцева влада, привезла сюди до Запоріжжя. Всіх розселили по гуртожитках. Нас з донькою поселили в дитячому інтернаті, де добре прийняли, нагодували та надали медичку допомогу. Все було безкоштовно. З оголошення дізналися про можливий виїзд до Дорогобича, зателефонували.

Перші дні війни ми допомогали евакуйованим у наше місто, розміщували, підтримували і не думали, що війна дійде до нас і що нам прийдеться виїзджати зі свого міста.

У нашому місті ситуація на зараз дуже важка, багато днів немає світла, газу, немає умов для життя. Люди живуть по підвалах, мамам з дітьми пропонують виїхати в першу чергу. У мене залишилися там мама і рідний брат. Звязок є, але непостійний. Люди тримаються. Намагаються домогати один одному, щоб якось вижити».

П.Ірина з двома доньками, евакуюючи родину, приїхала до своєї мами у Запоріжжя з селища Балки.

Ми весь час у дорозі підтримували зв’язок з жінками. Група з Запоріжжя у повному складі благополучно дісталася Дрогобича. Про що зранку 13 березня повідомила п.Олена та надісла фотографію на підтверждення.

Колектив БФ “Карітас Запоріжжя” від cебе та людей, які мали змогу виїхати,  висловлює щиру подяку:

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/