Image

Карітас годує евакуйованих на Одеському залізничному вокзалі

0 Comments

Команда Карітасу Одеса продовжує годувати людей, котрі перебувають зараз на одеському залізничному вокзалі. Переважна більшість евакуювалися автобусами з Миколаєва. З собою вони взяли найнеобхідніше і планують прямувати на захід.

“Моя родина останні дні весь ночувала в підвалах, чоловік зніс ліжка трьох наших дітей туди, щоб спали в безпеці, але сьогодні лишатися вже стало небезпечно. Ми залишили все і поїхали. У нас немає ніякої кінцевої точки призначення чи плану. Я розумію, що чоловіка на випустять за кордон, а сама я не зможу виїхати в іншу країну, адже не зможу одна піклуватися про трьох маленьких дітей та шукати заробіток. Нам всім дуже страшно”, — зізнається Любов, що приїхала з родиною до Одеси сьогодні.

На жаль, більшість приїжджих не мають родичів чи близьких, до кого могли б приїхати, тікаючи від війни, тож сподіваються вони на допомогу волонтерів. Щоб ніхто не постраждав від шахраїв чи не потрапив в тенети торгівців людьми, фахівці Карітасу проводять додаткову роз’яснювальну роботу стосовно безпечної міграції та розповсюджують інформаційні матеріали з номерами телефонів гарячих ліній з протидії торгівлі людьми в Польщі, Словаччині, Болгарії, Румунії, Молдові.

Також Карітас Одеса щодня безкоштовно годує гарячими обідами потребуючих на Одеському залізничному вокзалі о 14:00.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь