Image

За підтримки Карітас Кривий Ріг у громадах Криворіжжя з’явилась можливість безкоштовно отримувати очищену воду

Днями відбувся постмоніторинговий візит донорів та представників проєкту «Невідкладне реагування на війну в Україні та постраждалих районах Дніпропетровської та Херсонської областей», метою якого було відновлення водопостачання та доступу громад Криворіжжя до якісної питної води.

Учасники візиту зібралися у “Рідній хаті” парафії Святого Миколая Чудотворця УГКЦ у Кривому Розі, де обговорили маршрут та питання, котрі потребуватимуть уваги під час поїздки з настоятелем парафії – отцем Іваном Талайлом, директором Карітасу кривий Ріг. Про це пише сайт 0564.ua.

Гості побували у Глеюватській та Зеленодольській громадах Криворізького району. У цих громадах в рамках проєкту «Невідкладне реагування на війну в Україні та постраждалих районах Дніпропетровської та Херсонської областей» були реалізовані заходи, які дозволили значно поліпшити якість питної води та відновити водопостачання після пошкодження гідротехнічної споруди внаслідок ворожих обстрілів.

У Глеюватській громаді візитерів зустрів перший заступник сільського голови Дмитро Гуреєв і керівники місцевих закладів освіти.

Завдяки Карітасу України та партнерам Cordaid системи очищення води були встановлені у закладах освіти та центральних садибах старостатів. Зараз завершуються технологічні налаштування, тож незабаром усі жителі громади матимуть можливість безкоштовно набирати очищену воду.

Учасники проєкту побували у місцевих освітніх закладах, де переконалися у належному функціонуванні встановлених систем очищення та скуштували воду, яку вже споживають діти і яка викристовується для роботи харчоблоків. 

В Зеленодольській громаді довелося  відновлювати (замінити) водонапірну башту, яка була пошкоджена внаслідок ворожих обстрілів 16 вересня 2022 року. Завдяки цьому сьогодні 10% мешканців населеного пункту мають стале водопостачання. Решта ж жителів мають змогу набирати воду у бюветі. 

Також в рамкаї проєкту жителі населених пунктів Херсонщини, в яких через бойові дії відсутнє централізоване водопостачання, а саме с. Трифонівка, с. Твердомедове, с. Брускінське, с.Нововоскресенське, с. Давидів Брід отримали фільтри  для очищення води для домогосподарст. До міста Нововоронцовка  Херсонської області Карітас доставив питну воду у об’ємі 60 тон.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини