Image

Європа повинна залишатися відкритою для людей, які шукають захисту

0 Comments

Заява від Карітасу Європа з нагоди Всесвітнього Дня біженців, 20 червня 2020 року.

З нагоди Всесвітнього Дня біженців ми закликаємо європейські держави дотримуватися зобов’язань, взятих у грудні 2019 року на першому Всесвітньому форумі біженців щодо переселення 30 000 біженців у 2020 році, та захистити їх право на притулок та невідбуття в Європі.

Пандемія COVID-19 завдала особливо сильного удару по біженцях та шукачах притулку, багато з яких живуть у переповнених таборах або у безлюдність та стикаються з великим ризиком експлуатації.

«Держави повинні відстоювати право біженців на притулок в Європі; боротьба з пандемією та її наслідками не повинні підривати права біженців», – заявила Марія Німан, Генеральний секретар Карітасу Європи. Держави повинні активізувати шляхи розселення людей та подбати про надання «гуманітарних віз»», – додала вона.

Більше ніж будь-коли, нам потрібна глобальна солідарність щодо тих, хто рятується від війни, кризи та переслідувань.

Наразі у світі нараховується 25,9 мільйона біженців, з яких 84% проживають у країнах, що суміжні з країнами їх походження. Додаткові виклики, спричинені вірусом і його наслідками, такими як, наприклад, харчова незабезпеченість або відсутність засобів до існування, можуть загрожувати подальшим збільшенням вимушеного переміщення.

Фаза виходу з кризи, яку спричинила пандемія COVID-19, повинна бути всеосяжною та мати в своїй основі глобальну солідарність. Вона не повинен залишати нікого позаду, в тому числі людей, які шукають захисту.

Credit: NRC


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь