Image

Як в Маріуполі працюють з дітьми з особливими потребами

0 Comments

У вересні 2018 року на базі Карітасу Маріуполь стартував пілотний проект «Kindermission» по роботі з дітьми з особливими потребами.

За умовами проекту основна діяльність скеровна на соціалізацію, інклюзію та інтеграцію дитини з особливостями у суспільство.

Заняття відвідують понад 20 дітей з ЗПР, РАС та ін.

Заняття побудовані таким чином, щоб стимулювати дитину до спілкування: звертатись по допомогу, відповідати на прохання, вербально взаємодіяти у форматі «дитина-дитина» та «дитина-дорослий».

Творчий підхід (арт-терапія) допомагає дитині розкритись та отримати яскравий вихід для зайвого психологічного напруження. Результати творчої діяльності допомагають дитині тестувати нові для неї емоції: задоволення собою, захоплення результатами, здивування, щирість.

Це також допомагає дитині повірити у власні сили, стати більш впевненою та цілеспрямованою. Позитивний результат мотивує та переконує дитину у власній спроможності до успіху.

Окрім занять у рамках проекту діти відвідують культурні заходи: кінотеатри, виставкові зали, засвоюють норми і правила поведінки у супермаркеті, вчяться готувати сніданки, навчаються різним соціальним ролям, вчяться самостійно знаходити рішення у різних ситуаціях.

Психолог регулярно консультує батьків з питань особливостей розвитку дитини, шляхів вирішення проблем і корекції певних психологічних станів.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь