Image

Видача продуктових наборів в селищі Оріхове-Донецьке

0 Comments

Тривалий військовий конфлікт наклав свій відбиток на розмірене життя людей в буферній зоні. Відсутність транспортного сполучення, товарів першої необхідності, нестача медикаментів змушує людей почуватися кинутими в скрутний час напризволяще. В такі моменти самотність та нужденність відчувається найбільш гостро.

Для того, щоб полегшити життя людей, які вимушені знаходитися в подібних умовах, 17.12.2021 р. мобільною бригадою Карітасу Донецьк у м. Дніпро було здійснено видачу продуктових наборів в с. Оріхове-Донецьке Сєвєродонецького району, яке розташоване в зоні 0-5 км від лінії розмежування в Луганській області.

Допомогу отримали маломобільні, самотні люди похилого віку та особи з мінімальним доходом. Для них ця підтримка є вкрай необхідною, оскільки вони відчувають величезну нестачу саме в продуктах харчування – базовій потребі людей.

Місцеві мешканці дуже вдячні Карітасу за те, що допомагає їм у вкрай складних умовах та не забуває про їх населений пункт. В їхніх сумних очах знов з’явився блиск та покращився настрій через те, що на деякий час проблему з відсутністю продуктів харчування закрито.

Допомога надається в рамках проекту «Багатосекторальна гуманітарна допомога у грошовій, натуральній формі, послуг і ваучерів для покриття базових потреб, продовольчої безпеки, фізичного і психічного здоров’я та підготовки до зимування постраждалих від конфлікту осіб на сході України», 2021-2023 рр.

У період розповсюдження COVID-19, працівники мобільних бригад дотримуються підвищених заходів захисту та особистої безпеки, щоб уникнути можливого інфікування та не наражати на небезпеку бенефіціарів, тому працюють за новими протоколами.

Проект здійснюється при підтримці Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини (GMFA).


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь