Image

Відомі результати COVID Challenge Hackathon

0 Comments

Більше чотирьох сотень учасників: розробники, дизайнери, медики, науковці, протягом чотирьох днів працювали над технологічними рішеннями, що допоможуть у боротьбі з наслідками світової пандемії, спричиненою нею кризою в Україні.

Теми Хакатону:

— Підтримка системи охорони здоров’я

— Підтримка вразливих верств суспільства

— Розвиток телемедецини

— Психологічна допомога в ізоляції

— Проблеми малого та середнього бізнесу

На старті Хакатону сформовано більше 80-ти команд. У рамках проєкту працювало більше 20 менторів та експертів. У Фінал пройшло 16 проєктів.

Карітас України виступив інформаційним партнером заходу.

Переможцем став проект Друг. Покликаний справитися людям з психологічними проблемами.

Це автоматичний співрозмовник (chatbot), який допомагає контролювати настрій і дізнаватися про себе. Спираючись на терапевтичні рамки, відомі як когнітивно-поведінкова терапія. Він запитує про самопочуття користувача та події в його житті, відправляє відео чи інші корисні інструменти в залежності від настрою та потреб в даний момент.

Серед проектів, які презентували на Хакатоні: аерозольні установки для зменшення ризику зараження вірусом медичних працівників; рішення, що підтримує більш високу точність ЕКГ-аналізу; робот-асистент для збільшення розриву прямого контакту між медичним персоналом і пацієнтами; онлайн платформа урядово-народного моніторингу матеріального забезпечення медичних закладів для боротьби з COVID-19; масове виготовлення та постачання 3D друкованих захисних щитків у лікарні; онлайн-центр освіти, сконцентрований на відставанні дітей у програмі через карантин та інші. Всього більше 40 проектів. 

«Щиро дякуємо кожному учаснику, ментору, експерту, партнеру. Хакатон став результатом кооперації багатьох інституцій. Це надихає бачити велику кількість талановитих людей та унікальних проектів, які вони створюють», — Євгенія Беспалова, Організатор Хакатону.  

«Мінцифри охоче підтримує ініціативи, що спрямовані на боротьбу із коронавірусом. І цей хакатон є свідченням того, що боротьба із пандемією та її наслідками не завершується в Україні. І саме зараз спільні зусилля для розробки корисних, ефективних проєктів потрібні нам, як ніколи. У такий непростий час важливо разом зробити усе, щоб побороти пандемію. Україна потребує нових ідей та IT-рішень, що допоможуть їх втілити у життя», — Олександр Борняков, Заступник міністра, Міністерство цифрової трансформації. «Як ви знаєте, зараз ми стикаємося з абсолютно непереборливим викликом — із COVID-19. І цей хакатон має на меті вирішити проблеми, знайти рішення і шляхи, за допомогою яких ми можемо задушити систему, відшукати шляхи досягнення та пошуку рішень, що справді принесуть користь дітям у сім’ях. Як ми також, мабуть, знаємо, COVID-19 дійсно впливає на багатьох людей погано, дуже погано. Не перелічити сімей з малими дітьми. Ось чому Ви сьогодні працюєте з нами над цим викликом, щоб знайти рішення, які повернуть до життя дітей в Україні. Я хочу вам подякувати за те, що ви тут, за використання ваших мізків, використання прихильності та використання свого часу для допомоги нам і всім дітям в Україні. Дуже дякую», — Лотта Сільвандер, Голова Представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь