Відбувся візит керівництва Карітасу Європи до України

27-30.07.2021 відбувся візит Президента Карітасу Європи монсеньйора Міхеля Ландау та Генерального секретаря Карітасу Європи пані Марії Німан в Київ.

Від Карітасу України почесних гостей зустрічали Президенти різних каденцій – Андрій Васькович та Тетяна Ставнича, а також Генеральний секретар Дзвінка Чайківська.

В Україні представники Карітасу Європи зустрілись із представниками національної влади, політичними лідерами, побували у центральних офісах Карітасу України та «Карітас-Спес Україна», відвідали Департамент військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ, Карітас Київ та побували у Києво-Печерській лаврі.

Двадцять восьмого липня Міхель Ландау та Марія Німан у Верховній Раді зустрілись з Головою ПП «ГОЛОС», народною депутаткою України Кірою Рудик, де говорили про те, як можна забезпечити соціальну допомогу та підтримку найбільш потребуючого населення України вже зараз.

«У першу чергу ми готові долучитися до врегулювання благодійності на законодавчому рівні. Ми маємо зробити так, щоб займатися благодійністю було почесно, і законодавство цьому сприяло. Досвід мережі Карітасу по всьому світу з різними моделями оподаткування буде дуже корисним для побудови української моделі податкових стимулів для благодійності», – на зустрічі з представниками Карітасу Європи зазначила Кіра Рудик.

Того ж дня відбувся візит поважних гостей до Карітасу Київ, де вони ознайомилися з діяльністю, напрямками роботи, зустрілися з керівництвом та працівниками фонду. А найцікавішою для гостей була, – звичайно – зустріч з дітьми та бенефіціарами організації.

Наступного дня гостей з родини Карітасу приймав національний офіс Карітасу Спес на чолі з президентом о. Петром Жарковським. Під час спілкування особлива увага була приділена проєктам, направленим на щасливе дитинство та материнство, протидію домашньому насиллю.

Після спільного дружнього обіду делегація відвідала «Медично-діагностичний Центр святого Луки», а також один з будинків проєкту «Надія», направлений на протидію дитячій безпритульності, сімейному насильству, сирітству і абортам.

Того ж дня делегація Карітасу побувала у Департаменті військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ, де її зустрічав заступник керівника Департаменту військового капеланства о. Андрій Зелінський. Сторони обговорили перспективи подальшої співпраці.

Під кінець свого візиту до України монсеньйор Міхель Ландау у компанії Андрія Васьковича та Тетяни Ставничої також відвідав визначну пам’ятку історії та архітектури – Києво-Печерську лавру.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/