Image

Карітас продовжує відкривати джерела питної води для населення буферної зони

0 Comments

Вже декілька років поспіль Карітас України втілює в життя інфраструктурний проект з поліпшення доступу населення до безкоштовної питної води. Вода повинна відповідати всім прийнятим санітарним нормам, тому кожна інженерна споруда бювету – це складний набір обладнання для прокачки та фільтрування води з артезіанських свердловин. В природних умовах Сходу України з обмеженими водними ресурсами та їх непригідної якості для споживання, проблема наявності питної води є найважливішим пріоритетом для кожної родини.

Четвертого серпня поточного року в м. Мар’їнка відбулось відкриття чергового п’ятого за рахунком бювету питної води в буферній зоні. Споруда бювету розташована в центральному парку міста, де кожний мешканець має вільний доступ для набору води.

На відкритті бювету були присутні керівник Мар’їнської міської військово-цивільної адміністрації Юрій Григулець, представники Благодійного Фонду «Карітас Маріуполь», депутати Верховної ради України та громадські діячі.

Завершення будівництва стало можливим завдяки співпраці міжнародних благодійних фондів Карітасу України та Карітасу Відень (Caritas Vienna) в межах проекту «Безпека питної води в Українській буферній зоні», який був започаткований з метою надання допомоги у вирішенні проблеми питного водопостачання населених пунктів на лінії розмежування.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь