Image

Українська католицька церква у Великобританії висловлює підтримку з нагоди трагічної дати початку повномасштабної війни

Лідер української католицької громади у Великій Британії Єпископ Кеннет Новаківський, засновник Карітасу України сказав, що «трагічно» відзначати другу річницю вторгнення росії в Україну.

Єпископ Кеннет Новаківський сказав, що українці у Великобританії «не почуваються покинутими». Він зазначив, що українські вимушені емігранти мають «настрій і надію» на те, що вони зможуть повернутися на батьківщину, але додав, що «не впевнений», наскільки ця перспектива реалістична.

Повномасштабне вторгнення росії в Україну почалося 24 лютого 2022 року після військової окупації на Донбасі та анексії Криму в 2014 році. На прес-конференції в Українському католицькому соборі в центрі Лондона в четвер вранці єпископ Новаківський сказав, що війна була «трагічним дворічним періодом».

«Ми знаємо, що більш ніж 280 тисяч людей прибули сюди в пошуках притулку після повномасштабного вторгнення, і це мало великий вплив на наші душпастирські потреби тут, у Великобританії. Ми мали велику підтримку та співпрацю з боку інших релігійних громад, тому ми не були самотніми. Також ми не відчували себе покинутими, бо у нас також були дуже добрі стосунки з урядом Великобританії,» – зазначив Єпископ Кеннет Новаківський.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини