Image

Тижневик заходів Карітасу на протидію COVID-19

0 Comments

За період 01-07.06.20

Команда Карітасу Запоріжжя надає захисні маски потребуючим

В рамках діяльності проєкту «Простір підтримки» було передано 700 захисних масок до БО «Мережа 100 відсотків життя. Запоріжжя».

Також допомогу отримала Міська клінічна лікарня №3 у вигляді 1000 захисних масок, 10 костюмів та засобів гігієни.

Щиро дякуємо учасникам програми «Гроші за роботу», волонтерам та компанії P&G, завдяки нашій співпраці ми маємо змогу надавати допомогу там, де вона необхідна.

241 набір з допомогою отримали мешканці буферної зони від Карітасу у травні

В травні 2020 року розпочато дистрибуцію продуктових та гігієнічних наборів в рамках проєкту «Надання адресної мультисекторальної допомоги людям похилого віку, які проживають в зоні 0–5 км уздовж лінії зіткнення та знаходяться в стані ізоляції через пандемію COVID-19 в Україні, 2020.» за підтримки Українського Гуманітарного Фонду (UHF) при Управлінні ООН з координації гуманітарних справ United Nations OCHA Ukraine.

Соціальні працівники та активісти Карітасу Запоріжжя з 26 по 29 травня здійснювали видачу необхідної допомоги в с. Новомихайлівка, с. Славне, с. Парасковіївка (Мар’їнського району), с. Олександропіль та с. Пантелеймонівка (Ясинуватського району).

Загалом в травні було видано 241 набір. Проєкт є реагуванням на пандемію COVID-19 і їм передбачено різні види допомоги, в залежності від стану здоров’я літніх людей.

Доставка наборів, у визначенні проєктом населені пункти,
відбуватиметься протягом червня 2020 року. Загалом допомогу отримають 808 осіб, віком старше 60 років.

Команда Карітасу Івано-Франківськ доставила 150 продуктових наборів для потребуючих

Карітас Івано-Франківськ спільно із Службою у справах дітей виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради минулого тижня розвезли потребуючим дітям продуктові набори для приготування смаколиків.

Продукти харчування отримали 150 дітей. Це діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування (виховуються в сім’ях опікунів, піклувальників, прийомних сім’ях) та діти, сім’ї яких перебувають у складних життєвих обставинах.

Діти також отримали засоби особистої гігієни.

Робота з дітьми та сім’ями проводиться в рамках діяльності Центру соціально-психологічної допомоги для дітей, сімей та молоді на базі франківського Карітасу.

Команда Карітасу Донецьк навідалась з гуманітарною місією до буферної зони

2-3 червня директор Карітасу Донецьк разом з проектним менеджером «basic needs» Вадимом Хоменко відвідали буферну зону Луганської області: Золоте 1, Золоте 4.

У Золотому 1 провели психологічний тренінг, направлений на зменшення психо-емоційної напруги під час пандемії COVID-19. Директор Карітасe Донецьк о. Василь Пантелюк розповів про гуманітарну місію Карітасу та дав духовні настанови про декаду месійності Святого Духа. Така підтримка неабияк потрібна людям, які постійно перебувають у стресі та вже втомилися від тривалої невизначеності.

Після цього найбільш потребуючим важкохворим жителям цього селища роздали необхідні медикаменти. Команда Карітасу на чолі з директором Фонду навідалися з гуманітарною місією до Золотого 4, де найбільш нужденні бенефіціари отримали продовольчі набори.

Карітас Харків долучився до проекту «Ложка турботи» від компанії Hipp

Карітас – це любов, а HіPP Україна — це турбота❣

Компанія розпочала проєкт «Ложка турботи» на підтримку одиноких матусь з малими діточками. Набори дитячого харчування команда HiPP Україна зібрала власноруч, та надіслала до Карітасу Харків, щоб передати тим мамам, які потребують допомоги.

Ми вдячні HіPP Україна за цю ініціативу! Майже всі 155 наборів дитячого харчування HiPP було передано потребуючим у Харкові.

Карітас Хмельницький та Волонтерський лідерський рух продовжують забезпечувати їжею потребуючих

Під час пандемії люди віком від 65-ти років і більше перебувають у групі ризику. Їм рекомендують взагалі не виходити з дому під час карантину. Щоб полегшити життя одиноким стареньким, людям з інвалідністю, Карітас Хмельницький та Волонтерський лідерський рух., об’єднавши свої зусилля з соціально відповідальним бізнесом, небайдужими хмельничанами, щотижня надають продуктові набори потребуючим в рамках проекту На відстані руки – Хмельницький.

Контакти й реквізити проекту:

Для тих, хто потребує допомоги: +38-096-126-98-34
Для бажаючих допомогти: +38-097-358-34-80

Банківський рахунок:
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ БЛАГОДIЙНИЙ ФОНД КАРIТАС
р/р UA313154050000026002526249007
в ХФ КБ “Приватбанк”, МФО 315405, Код ЗКПО 26216817

Центр Карітас: Хмельницький, вул. Зарічанська, 10/3


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь