Старшокласникам у Нововолинську розповели про волонтерство

До Міжнародного дня волонтера, працівники Карітасу Волинь провели зустріч з учнями 8-10 класів в Обласному науковому ліцеї.

Координаторка проекту «Національна мережа центрів для дітей та сімей» Вікторія Скриннікова розповіла підліткам про історію виникнення волонтерства та його три кити.

А це: добровільність, адже ніхто не може змусити до волонтерської діяльності, неприбутковість, така діяльність не оплачується та суспільна користь, адже в основі волонтерства – вирішення або пом’якшення соціальної проблеми.

Ще прозвучала інформація про різноманітні напрямки волонтерства, мотивацію та вигорання.

Старшокласники дізнались про новий напрямок в роботі Центру з підлітками та молоддю щодо волонтерства та лідерства, який стартує в січні 2022 року. Координаторка проекту по роботі з дітьми та молоддю з інвалідністю Наталія Поліщук розповіла про відродження та розпочату діяльність благодійної їдальні. Про те, що в закладі працюють волонтери-кухарі, які віддають свою енергію та інші ресурси на благо потребуючим. Закликала молодь бути небайдужими та долучатись до волонтерства.

Міжнародний день волонтера зосереджується не лише на відзначенні волонтерства у всіх його аспектах, але й на висвітленні ролі, яку волонтери відіграють у побудові стійких громад.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/