Image

Потребуючі мешканці Кримського отримали паливні брикети від Карітасу

0 Comments

В перші зимові дні відбулася видача паливних брикетів найбільш нужденним мешканцям с. Кримське Сєвєродонецького району, яке знаходиться в зоні 0-5 км від лінії ведення бойових дій в Луганській області. Через відсутність газового опалення люди залишилися напередодні холодів без можливості обігріти свої оселі. Тому вчасна допомога від Карітас є для них вкрай важливою.

Також відбулася зустріч мешканців з психологами проекту Basic Needs. Попри негоду учасники прийшли заздалегідь, щоб якомога раніше розпочати заняття з психологами.

В теплій атмосфері відбулося знайомство місцевих мешканців з арт-терапією. Під час роботи всі дізналися, що для того, щоб подолати стресовий стан, напруження та тривожність, можна зайнятися творчістю. Дотримуючись порад та інструкцій від  психологів, учасники заняття крок за кроком створювали яскравий пейзаж “Захід сонця в пустелі”. У кожного вийшла індивідуальна робота, яка відображає характер автора та його настрій після виконання творчого завдання.

Наприкінці зустрічі всі ділилися своїми враженнями від ідеї, процесу, очікування, та, головне, про неочікуваний результат виконаної роботи. Усі зійшлися на тому, що подібні зустрічі мають добрий ефект, а втілення в творчий процес своїх думок та емоцій – це чудовий та ефективний спосіб подолання тривожних та стресових станів.

Допомога надається в рамках проекту «Багатосекторальна гуманітарна допомога у грошовій, натуральній формі, послуг і ваучерів для покриття базових потреб, продовольчої безпеки, фізичного і психічного здоров’я та підготовки до зимування постраждалих від конфлікту осіб на сході України», 2021-2023 рр.

У період розповсюдження COVID 19, працівники мобільних бригад дотримуються підвищених заходів захисту та особистої безпеки, щоб уникнути можливого інфікування та не наражати на небезпеку бенефіціарів, тому працюють за новими протоколами.

Проект здійснюється при підтримці Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини (GMFA).


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь