Image

Робочі місця та нові можливості: як діє проєкт ЕЛІС Карітасу України

Проєкт ЕЛІС «Невідкладна допомога засобами до існування громадам, що постраждали від війни в Україні» сприяє розширенню соціально-економічних можливостей вразливих українців, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення росії та зміцнює їх здатність до відновлення життєдіяльності.

Однією з складових цього проекту є підтримка мікробізнесу, який створює додаткові робочі місця (інкубація й акселерація – гранти, наставництво, навчання) вразливих, але працездатних осіб з відповідними технічними та бізнес-навичками. В пріоритеті бізнес, який створює додаткові робочі місця для ВПО та приймаючих їх сімей; місцевих жителів, які прямо чи опосередковано постраждали від війни та втратили джерело доходу; осіб, які повернулися додому.

 136 бенефіціарів проекту ЕЛІС отримали або вже  отримують грошові гранти для розвитку власної справи на різні суми до 187 000 грн. Після надання грантів Карітас України контролює діяльність бізнесів протягом усього проєкту, щоб переконатися, що гранти було використано відповідно до угоди, бізнес успішно працює, або визначено проблеми і йде активна робота з їх  вирішення.

Також 290 учасників проєкту відвідали триденні модулі бізнес тренінгів по інкубації та акселерації бізнесу. Отримали поради від  консультантів бізнес шкіл щодо того, як вести успішний бізнес.

Ще 400 бенефіціарів проєкту були працевлаштовані. Серед них 100 бенефіціарів Карітасу Полтава. Хочемо поділитися історіями, де ВПО й місцеві мешканці Скороходівської, Михайлівської, Котелевської, Нехворощанської та інших громад Полтавської області були працевлаштовані, отримують заробітну плату за роботу на користь суспільству.

Проєкт ЕLIS реалізується за підтримки Карітас Швейцарія, Cordaid, Католицької служби допомоги (CRS), Карітас Люксембург і Карітас Австрії та діє на території 4 областей: Львівської, Івано-Франківської, Полтавської та Хмельницької.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини