Image

Карітас України спільно з Cordаid покращує якість питної води для жителів Зеленодольської громади

У постраждалих від війни та затоплених районах Херсонської та Дніпровської областей, де  немає елементарних комунікацій та доступу до безпечної води, Карітас зосереджує свою діяльність на постраждалих від повені територіях, усвідомлюючи нагальну потребу доступу до питної та безпечної води для щоденних потреб. 

Майже 15 метрів заввишки – таку башту «Рожновського» встановили в селі Велика Костромка, попередня була пошкоджена обстрілами: “Так як існуюча башта була пошкоджена внаслідок обстрілів та мала ненадійний конструктив, була велика необхідність в заміні. Дякую Карітас Кривий ріг за небайдужість та підтримку. Дякую усім“, – зазначив Дмитро Невеселий, голова Зеленодольської міської військової адміністрації. За словами Дмитра Невеселого, питна вода стала проблемою для жителів.

Нова башта дозволяє забезпечити необхідною кількістю води майже 2100 мешканців селища.

Також  на водоканалі  Зеленодольської громади встановлені фільтрувальні системи очищення води. Фільтри воду, що йде з центрального водогону, очищають і роблять її доступною до споживання.

«Дана станція призначена для забезпечення максимального видалення шкідливих домішок та очищення води методом зворотного осмосу з уф-знезараженням вихідної води. Продуктивність установки складає 1м3/год. Ця установка не бере воду з водойму, працює від центрального водопостачання та може працювати на інших локаціях від підземного джерела води (свердловини),»– говорить інженер Карітасу України Ігор Крамаренко.

Очищену воду мешканці громади можуть набирати на пункті видачі. Вже більше 5000 людей отримують чисту воду. 

Проєкт “Невідкладне реагування на війну в Україні” реалізовано Карітасом України та Карітасом Кривий Ріг у співпраці та за фінансової підтримки Cordaid.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини