Реєструвати чи не реєструвати українське авто в Німеччині? Правила, штрафи та порядок реєстрації для українців

У Німеччині діє закон відповідно до якого автівки з іноземними номерами можуть безперешкодно знаходитись на території країни не більше 6 місяців. Проте через велику кількість громадян України, які через війну виїхали до Німеччини, були внесені зміни. За правилами деяких федеральних земель власники автівок з українськими номерами, які в’їхали після 24 лютого, можуть рік не реєструвати свій автомобіль.

Якщо цей термін вже спливає, то переєстрація автомобіля все ж необхідна. Для цього потрібно звернутися до органу державної реєстрації за вашим місцем перебування — Zulassungsbehörde. Коштує така процедура в межах 30-105 євро. При цьому можливі митні збори, а саме оцінка транспортного засобу від моніторингової організації — офіційного експерта з дорожнього руху — про це зазначено у роз’ясненнях міністерства транспорту Німеччини.

Німецька реєстрація автомобіля передбачає кілька правил:

• потрібно буде сплачувати транспортний податок, який може становити від 200 євро на рік, залежно від того якого року випуску ваше авто та ін.
  • потрібна німецька страховка, вартість якої може доходити до 1000 євро на рік, адже в Німеччини український водійський стаж не рахується. Тому тут вас вважатимуть початковим водієм та прийдеться сплачувати найвищі страхові внески.

Пам’ятайте, керування транспортним засобом в Німеччині, який не зареєстрований – це адміністративне порушення, за який передбачено штраф.

Якщо ви знаходитесь на території України.

Звертайтеся до наших фахів(чинь)ців та отримайте кваліфіковану консультацію https://caritas.ua/migration-beratung/

Маєте питання щодо легальних шляхів міграції до Німеччини? Пишіть нам: https://forms.gle/Ks9XrLTq2w1c8L2Y7

Всі консультації надаються БЕЗКОШТОВНО!

Важливо: Проєкт не є рекрутерським та не сприяє пошуку роботи за кордоном.

Проєкт «Обізнаний та готовий до Німеччини» реалізовується за підтримки Дияконії Баден-Вюртемберга.

Благодійний Фонд «Карітас Одеса УГКЦ»

Телефон: +38-095-295-77-30 Електронна адреса: zhugan.caritas.odesa@posteo.de

Благодійний фонд «Карітас Київ»

Телефон: +38-067-233-48-29 Електронна адреса: info.caritas.migrant@posteo.de