Image

Психологи Карітасу Маріуполь надали психосоціальну допомогу медикам с. Гранітне

0 Comments

На сьогоднішній день в умовах пандемії COVID-19 особливу психологічну допомогу потребують медичні працівники, так як персонал змушеній працювати в умовах екстремального навантаження та підвищеної загрози емоційного та професійного вигорання.

У буферній зоні ця проблема особливо актуальна. Амбулаторії з невеликим штатом співробітників мають величезне навантаження. Основними джерелами стресу для лікарів та медсестер є – ненормований графік робочого дня, відсутність обідніх перерв, відсутність вихідних, недостатня кількість персоналу,  велике кількість обов’язків, відсутність чіткого робочого завдання, недостатньо хороша організація праці, фізична та психічна втома, а також необхідність працювати в зонах небезпеки. Все це фактори робочого стресу, якому можуть бути схильні медичні працівники.

Саме с таким запитом «Профілактика емоційного та професійного вигорання» ми почали свою роботу с медиками в амбулаторії с. Гранітне.

Робота психологів Карітасу Маріуполя допомогла медичному персоналу проаналізувати соціально-психологічний клімат в колективі, з точки зору основних показників здоров’я колективу. На групових сесіях разом ми  визначили причини психоемоційної напруги. Навчання навиків та виконання вправ, які медичні працівники охоче виконували, допомогли зняти симптоми  професійного вигоряння та надали інструменти для превенції симптомів у майбутньому.

Психологам вдалося сформувати основи свідомої установки на створення системи соціально-психологічної підтримки в колективі медичних працівників.

Улюблена тема медичних працівників на групових заняттях –  це пошук ресурсних станів та способів, протидіючих емоційному вигоранню. Одна з цілей роботи  психологів – підвищити рівень інформованості учасників про способи запобігання або зняття негативних індивідуально-психологічних станів та емоційної напруги  – була з успіхом досягнута.

В межах проекту “Забезпечення базових потреб в різних секторах, включно з грошовою допомогою, особливо вразливих людей, постраждалих від конфлікту в буферній зоні на сході України“.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь