Image

Представники Карітасу Волноваха відвідали мешканців Гранітного

0 Comments

5 листопада у Гранітному, розташованому на підконтрольній українській владі території, працювали представники благодійного фонду “Карітас Волноваха”.

«Сьогодні у нас були домашні візити. Ми відвідували лежачих людей та тих, кому важко пересуватися. Будемо надавати їм медичну допомогу, паливні брикети, а також планується грошова допомога. Окрім того, ми оцінюємо потреби місцевих мешканців, які потребують відновлення будинків після обстрілу. Будемо надавати допомогу і їм», – повідомила представниця фонду Марія Дубракова.

Вона зазначила, що мешканцям села Старомар’ївка, що у «сірій зоні», благодійна організація також планує надати продуктові набори і медичну допомогу. Утім питання про те, як фізично доставити допомогу жителям, залишається відкритим.

«Якщо Карітасу дадуть можливість заїхати у Старомар’ївку, благодійники поїдуть туди. Якщо ні – організують пункт збору, реєстрації і видачі наборів у Гранітному. Ми працюємо з місцевою владою, «сіміками», військовими на рахунок безпеки. Можливо, будемо залучати волонтерів, які зможуть донести продукти до моста, а далі місцеві мають перенести їх через міст і розвести самостійно», – підкреслила Марія.

Допомога надається в межах проекту «Багатосекторальна гуманітарна допомога у грошовій, натуральній формі, послуг і ваучерів для покриття базових потреб, продовольчої безпеки, фізичного і психічного здоров’я та підготовки до зимування постраждалих від конфлікту осіб на сході України», 2021-2023 рр.»

Джерело: Фейсбук “93-ї ОМБр Холодний Яр”


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь