Image

Продовжується психологічна підтримка мешканців буферної зони

0 Comments

В кінці жовтня психологи мобільної бригади Карітасу Донецьк у м. Дніпро провели групову зустріч з мешканцями м. Попасна Сєвєродонецького району, яке знаходиться в зоні 0-5 км від лінії розмежування в Луганській області.

Оскільки теперішні умови життя в прифронтовій зоні сповнені стресових факторів та негативу, що накопичуються, це не може не призводити до виникнення конфліктних ситуацій. Внаслідок цього градус напруги у спілкуванні населення зростає та з’являється конфлікт.

Тому запропонована тема була добре сприйнята учасниками. В ході заняття працювали з поняттям «конфлікт», визначали конфліктогени та їх вплив на його розвиток. На зрозумілих прикладах ознайомлювалися зі стратегіями поведінки та обирали конструктивні методи подолання конфліктних ситуацій. Кожен зумів визначити свою стратегію поведінки та які існують методи запобігання розвитку конфлікту.

Психологічна підтримка надається в рамках проекту «Багатосекторальна гуманітарна допомога у грошовій, натуральній формі, послуг і ваучерів для покриття базових потреб, продовольчої безпеки, фізичного і психічного здоров’я та підготовки до зимування постраждалих від конфлікту осіб на сході України», 2021-2023 рр.»

У період розповсюдження COVID 19, працівники мобільних бригад дотримуються підвищених заходів захисту та особистої безпеки, щоб уникнути можливого інфікування та не наражати на небезпеку бенефіціарів, тому працюють за новими протоколами.

Проект здійснюється при підтримці Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини (GMFA).


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь