Image

Організації з усього світу підтримують Україну і збирають допомогу для підтримки Карітасу

0 Comments

Карітас Польщі запустив кампанію «Допомога для України». Передавши 100 тисяч злотих, а потім і 100 тисяч євро на поточні актуальні кризові потреби українських Карітасів, організація оголосила загальнонаціональний збір коштів. Всі охочі жителі Польщі можуть переказати довільну суму для підтримки України та українців – в першу чергу для забезпечення продуктами харчування, засобами гігієни та надання матеріальної допомоги.

Італійські газети вийшли з оголошеннями від Карітасу Італії про збір коштів для України, а Карітас Італії переказав 100 тисяч євро на потреби Карітасу України та Карітасу Спес.

Карітас Франції виступив з ініціативою збору пожертв для допомоги цивільному населенню України, акцентуючи особливу увагу як на переміщених особах та біженцях до європейських країн, так і на українцях, які залишилися в містах та селах і терміново потребують гуманітарної допомоги.

«Ситуація там дуже нестабільна, і конфлікт зачіпає все населення. Багатьом мирним жителям потрібна термінова гуманітарна допомога, – пояснює Бенуа-Ксав’є Лорідон, директор з міжнародної адвокації Secours Catholique-Caritas France.  – Тому як асоціація, ми закликаємо складати пожертви. В Україні зібрані кошти будуть передані нашому партнеру Карітасу України, який на місцях мобілізує всі зусилля для задоволення основних потреб тисяч людей з найменш захищених верств населення».

Cordaid мобілізує підтримку народу України – і як голова національної кампанії Нідерландів зі збору коштів, так і підтримуючи мережі Карітас, які цілодобово працюють, аби надати допомогу Україні, що страждає від війни. Національна кампанія, запущена 28 лютого, є спільною ініціативою 11-и голландських гуманітарних організацій, які співпрацюють з іншими структурами – зокрема, національними медіа. Фінал кампанії зі збору коштів очікується наступного тижня під час прямої трансляції на національному телебаченні. Наразі, лише за декілька днів кампанія принесла більше 9 мільйонів євро. Поки триває збір коштів, гуманітарні координатори Cordaid тісно співпрацюють з працівниками Карітасу на місцях в Україні –  як з Карітасом України, так і Карітасом-Спес.

Усвідомлюючи, що вторгнення Росії в Україну несе приносить руйнування міст та сіл, змушуючи сотні тисяч українців покинути свої домівки, CAFOD об’єднався з Комітетом з надзвичайних ситуацій (DEC), аби надати допомогу у вирішенні гуманітарної кризи, яка швидко поглиблюється. CAFOD уже виділив 100 000 фунтів стерлінгів своїм партнерам у Caritas Internationalis, одній з найбільших у світі мереж допомоги.  Ці кошти також надійдуть до Карітасу України та Карітасу Спес для підтримки родин, які зазнали впливу конфлікту. 

Інформація оновлюється…


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь