Image

Опалювальні брикети для мешканців с.Оріхове

0 Comments

В останні дні 2021 року Карітас Донецьк надав допомогу мешканцям с.Оріхове Сєвєродонецького району. Цей населений пункт розташований в зоні 0-5 км від лінії ведення бойових дій в Луганській області.

Вже протягом восьми років місцеві мешканці живуть в режимі, який можна охарактеризувати як «на порозі війни». Вони звикли до постійних обстрілів, які чи не щодня лунають поруч, та можуть по звуках визначити, який калібр зброї був задіяний. А суворі морози додали до їх щоденних тривог ще й стурбованість про відсутність опалювальних матеріалів. У зв’язку з тим, що у більшості людей похилого віку відсутня можливість закупити дрова для обігріву своїх осель взимку, ця проблема виникає щороку та є вкрай гострою. 

Завдяки Карітасу вже 10 домогосподарств отримали опалювальні брикети. Невдовзі місцеві мешканці ще отримають цей вид допомоги. Отже, для них тепер міцні морози та заметіль не такі страшні, бо вдома буде тепло та затишно. Отриманих брикетів вистачить людям до самої весни.

Допомога надається в рамках проекту «Багатосекторальна гуманітарна допомога у грошовій, натуральній формі, послуг і ваучерів для покриття базових потреб, продовольчої безпеки, фізичного і психічного здоров’я та підготовки до зимування постраждалих від конфлікту осіб на сході України», 2021-2023 рр.

У період розповсюдження COVID-19, працівники мобільних бригад дотримуються підвищених заходів захисту та особистої безпеки, щоб уникнути можливого інфікування та не наражати на небезпеку бенефіціарів, тому працюють за новими протоколами.

Проект здійснюється при підтримці Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини (GMFA).


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь