Image

Олена Тімарцева: «Завдяки Карітасу вишиваю картини бісером»

0 Comments

Олена Тімарцева переїхала до Івано-Франківська з Донецька. Каже, що через стереотипи спочатку страшно було виходити на вулицю, бо розмовляла переважно російською. Але з часом почала відвідувати Карітас.

«У Карітасі завжди радо приймають новеньких, їм допомагають освоїтись, познайомитись з колективом», – каже Олена. Дівчині показали майстерні, де працює молодь з інвалідністю, і за перший день вона виготовила 7 вітальних листівок. В’язати гачком і спицями вміла ще до Карітасу, а в Центрі її навчили ще й вишивати картини бісером.

Зізнається, що освоїла це мистецтво не одразу, на це пішло чимало часу та зусиль. Та основне – було бажання робити щось красиве. Тепер Олена вишиває картини, кожна з яких має свій сюжет. До прикладу, цікавим є зображення немовляти на крилах лебедя або безтурботної дівчинки, що ховає своє обличчя від дощу під рожевою парасолею.

Олена зауважує, що улюблена робота заспокоює, знімає стрес і втому. У Карітасі вона відчуває себе потрібною, швидко знаходить друзів і має добрі стосунки з наставниками. Під час розмови Олена зізналася, що сумує за заняттями у звичному режимі.

Карантинні обмеження для підопічних Карітасу Івано-Франківськ є найжахливішими, бо це час, коли зі своїми страхами і тривогами залишаєшся у чотирьох стінах наодинці, позбавлений живого спілкування.

«У Карітасі нас люблять, – наголошує дівчина, – про нас турбуються і цінують те, що ми робимо. А це наповнює серце радістю і додає натхнення!».

Центр діє у рамках проєкту «Підтримка соціальних центрів Карітасу України Caritas Ukraine у програмах для людей з інвалідністю в Україні» за фінансової підтримки Renovabis.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь