Живу без обмежень!

У групах самодопомоги понад 150 дітей та молоді з інвалідністю віднаходять справжнє розуміння та підтримку, мають можливість самореалізуватися, знаходять друзів.

Вони набувають творчих навиків, займаються спортом, їздять на екскурсії. Найважливіше – відчувають, що вони потрібні!

За напрацюваннями та успіхом команди Карітасу Івано-Франківськ – велика праця та підтримка громад, меценатів, жертводавців.

Хочемо засвідчити досвід групи Більшівцівської ОТГ, які в цьому році підтримали спільну з Карітасом Івано-Франківськ Програму «Взаємодії «Центру соціальної реабілітації для осіб з інвалідністю БО «БФ Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» та Більшівцівської селищної ради на 2021 р., завданням якої є покращення рівня якості надання соціальних послуг для людей з інвалідністю та організація заходів соціальної інтеграції в місцеві громади.

Нагадуємо, що місцева влада у відповідності норм і положень, визначених Конвенцією ООН про права осіб з інвалідністю несе повну відповідальність за формування ефективної соціальної політики у сфері соціального захисту молоді з інвалідністю.

«Ти є важливим, бо ти є», – це ті слова, з якими ми йдемо до наших підопічних. Ставаймо в коло однодумців, для яких немає «чужої» біди. Для того щоб молодь і надалі зустрічалась та мала можливість навчатися соціальним навикам, розвивати свою творчість для 1 групи самодопомоги необхідно приблизно 12 тис. грн на місяць.

Зауважимо, що діяльність груп самодопомоги залежить від фінансувань із-за кордону, і що на 2022 рік цих фінансувань немає.

Тож Карітас звертається до людей з проханням підтримати групи самодопомоги, а до місцевої влади не залишати молодь поза увагою при формуванні місцевих бюджетів на 2022 р.

Охочі допомогти можуть надсилати кошти на рахунок:

БО «БФ «Карітас-Івано-Франківськ УГКЦ»ЄДРПОУ 13652164

Картковий рахунок: 5169 3305 2156 5058IBAN UA 41 336677 0000026001052545085У АТ КБ «ПриватБанк» Призначення платежу: благодійна пожертва на акцію «Живу без обмежень»

Спішім творити добро!

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/