Image

Німеччина виділяє 7 мільйонів євро на розвиток громад в Україні

0 Comments

8 жовтня 2019 року об 11:00 в приміщенні УКРІНФОРМ (м.Київ, вул. Б. Хмельницького, 8/16 ) відбудеться пресконференція на тему: 

«7 мільйонів євро на розвиток громад в Україні: гранти від  урядових структур ФРН» (Зала 1).

Організатор: Міжнародний благодійний фонд «Карітас України».

Учасники: отець Андрій Нагірняк – віцепрезидент Карітасу України; Григорій Селещук – керівник Департаменту адвокації та лобіювання інновацій Карітасу України; Ксенія Буханець – проєктний менеджер Карітасу України.

Довідково: Міжнародний благодійний фонд «Карітас України» отримав три гранти від урядових структур ФРН загальною сумою близько 7 млн євро, спрямованих на розвиток громад, їхньої стійкості та спроможності розв’язувати соціальні проблеми на власній території. Гранти поширюються на територію всієї країни з особливим фокусом на Схід.

У Маріуполі, Краматорську та Запоріжжі створені інноваційні «Простори підтримки». Їхня мета – покращити соціальні послуги, які є необхідними на місцях, шляхом формування координаційної мережі між місцевими органами влади, НГО та бенефіціарами.  

У Сєвєродонецьку, Волновасі, Слов’янську, Ізюмі та Лозовій створені локальні центри соціальної згуртованості.  Додатково по всій Україні функціонують 14 регіональних команд,  покликаних підвищити рівень соціальної відповідальності релігійних громад УГКЦ та сприяти їх участі у вирішенні соціальних викликів у місцевій громаді.

12 жовтня у Міжнародному виставковому центрі відбудеться Всеукраїнський форум громад «Соціальне служіння сім’ї» за участі близько 250 делегатів.

За додатковою інформацією звертайтесь: e-mail: pr@caritas.ua тел: +38067-77-491-77 (Владислав)

Categories: News | Новини

Залишити відповідь