Image

Мерія Дніпра співпрацюватиме з Карітасом Донецьк в м. Дніпро

0 Comments

В межах проекту «Лобіювання сталих соціальних послуг для вразливого населення в рамках реформи децентралізації» 13 січня 2021 року, БО «БФ «КАРІТАС ДОНЕЦЬК» у м. Дніпро підписав меморандум про співпрацю у соціальній сфері з Дніпровською міською радою.

Департамент соціальної політики Дніпровської міської ради уклав меморандум з Карітасом. Його мета – реалізації програм та проєктів у сфері соціального захисту населення. Це стосується осіб похилого віку, з інвалідністю, малозабезпечених сімей, учасників ООС/АТО, внутрішньо переміщених осіб інших.

«За останні роки соціальна політика у Дніпрі набула якісно нових змін. Серед іншого це стосується і роботи управління, територіального центру, різних закладів соціального захисту дітей, сімей та молоді. На цьому не зупиняємося і продовжуємо розвивати, удосконалювати політику соціального захисту мешканців міста, у тому числі спільно з різними громадськими організаціями та благодійними фондами. Зараз, уклавши відповідний меморандум, наша спільна діяльність на благо дніпрян значно розшириться», – підкреслив заступник міського голови, директор департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Едуард Підлубний.

Зі свого боку о. Василь Пантелюк, директор БО«БФ «КАРІТАС ДОНЕЦЬК» у м. Дніпро зазначив: «Наш благодійний фонд готовий допомагати і усіляко співпрацювати з міською владою Дніпра у реалізації різних соціальних ініціатив заради дніпрян. Бачимо, які за останній час відбулися якісно нові зміни у соціальній сфері міста. Відчувається, що міська влада налаштована і надалі удосконалювати, допомагати тим, хто передусім потребує соціального захисту і підтримки. А ми зі свого боку підтримаємо цей процес, долучивши наявну базу, фахівців, соціальних працівників, які працюють у нашому благодійному фонді».

Водночас фахівчиня з управління проєктами та програмами БО «БФ «КАРІТАС ДОНЕЦЬК» у м. Дніпро Любов Пантелюк додала, що фонд має потужну матеріальну базу, професійний колектив, деякі фахівці перейняли досвід праці у Карітасі Німеччини. Тому Карітас Донецьк на 100% готовий бути основною підрядною організацією у наданні соціальних послуг дітям та молоді, людям похилого віку, родинами, які опинилися у складних життєвих обставинах, особам з інвалідністю.

Наразі активно впроваджуємо різні соціальні проєкти, такі як «Соціальне кафе», «Домашня опіка», «Соціально-педагогічна робота з дітьми та молоддю». Також готові ділитися досвідом і долучатися до різних соціальних проєктів, співпрацювати з містом у цьому напрямі».


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь