Image

Карітас Житомир починає прийом заявок на відбудову руйнованого під час війни житла

На Житомирщині в рамках ініціативи “Ремонт домогосподарств” розпочали прийом заявок на фінансування середнього ремонту помешкань, пошкоджених внаслідок обстрілів армії росії. Координаторка проєкту Віра Дідяєва розповіла деталі Українському Радіо.

Малий та середній ремонт пошкоджених російськими бомбардуваннями приватних будинків в різних громадах Житомирщини за благодійні кошти забезпечить Карітас Житомир. До кінця року передбачається відремонтувати близько 250 будинків.

“Цього року наш донор розширив програму і додав середні ремонти, – каже це Віра Дідяєва. – Тобто, цьогорік у нас будуть малі і середні ремонти, збільшилась сума коштів, які буде отримувати домогосподарство. На малий ремонт одного домогосподарства виділяється приблизно півтори тисячі євро, на середній – близько трьох тисяч євро. Кошти виділятимуться по тих лімітах, що будуть обраховані інженером. Проєкт забезпечить усунення незначних пошкоджень,– це розбиті вікна та двері, обвалення підвісної стелі, незначні пошкодження даху, стін, електрики, водовідвідних труб”.

Друга хвиля проєкту охопить Житомирську міську територіальну громаду, Овруцьку громаду (місто Овруч та село Раківщина), Гладковицьку селищну громаду (села Гладковичі та Радчиці), Народицьку громаду (села Селець, В’язівка, Базар, Радча, Грезля, Закусили, Латаші, Новий Дорогинь, Яжберень, Словенщина, Залісся), а також місто Малин.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проєкт – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь