Image

Карітас Житомир допомагає потребуючим разом з БФ «Фудбенк»

Під час карантину Карітас Житомир не зупиняє свою роботу. Працівники та волонтери переведені на дистанційну роботу, але не залишають своїх підопічних у скрутні часи, особливо самотніх стареньких та дітей-сиріт.

Разом з БФ «Фудбенк», та за координації Карітасу України, була надана допомога молочними продуктами вразливим категоріям населення Житомирської області. Всього, було отримано 3 тони продуктів.

У першу чергу, допомогу розвели у домівки житомирянам пенсійного віку. Особливу увагу було приділено самотнім та малозабезпеченим людям. Наступною зупинкою став Центр обліку бездомних громадян. Тут тимчасово перебуває близько 60 людей, які опинились на вулиці, і багато з них – старшого віку. Цих людей можна віднести до категорії підвищеного ризику зараження коронавірусом. Більшість з них опинилися сьогодні справді на межі виживання. Тільки згуртованість та опіка небайдужих людей дають їм шанс не заразитися та пережити кризовий цей час.

Після цього, представники Карітас Житомир відвідали дітей-сиріт з інвалідністю, що на час карантину залишилися проживати у соціальному гуртожитку Житомирського вищого професійного училища-інтернату. Не залишилися без  допомоги і мешканці Житомирського обласного центру соціально-психологічної допомоги. Матері-одиначки з немовлятами та особи, що перебувають у складних життєвих ситуаціях, також отримали дитяче харчування та молокопродукти.

Також до акції долучилися БО БФ «Банк Добра» та БО «Український фонд благодійництва». За їхнього сприянням стало можливим забезпечити адресною допомогою осіб пенсійного віку, а також сиріт та багатодітні сім’ї у Житомирському та Черняхівському районах.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь