Карітас Запоріжжя розпочав серію групових заходів «Профорієнтація для підлітків»

Загалом у світі відомо близько 50 000 тис. професій. Лише в Україні існує близько 15 тис. Але середньостатистичний школяр може назвати лише 30-40 з них.

З плином часу з’являються все нові і нові професії, модернізують та розширюють свої межі ті, що існують на ринку праці вже давно.

Саме для цього фахівці Карітасу Запоріжжя розпочали серію групових заходів «Профорієнтація для підлітків».

Що може дати тренінг підлітку, який самовизначається? У першу чергу, можливість хоча б трохи розібратися у світі професій і знайти себе в ньому, усвідомивши свої індивідуальні особливості, здібності та потреби, свої сильні й слабкі сторони. Він виконує функцію помічника в прийнятті рішення про вибір професії й у пошуку шляхів подальшого розвитку підлітка.

26.09.2019 року в рамках циклу занять була проведена група психосоціальної підтримки на тему «Самооцінювання та самопрезентація, як важлива частина спілкування». Під супроводом досвідчених фахівців, наші учасники змогли розібратися з такими питаннями, а саме:

– що таке «самопрезентація»;
– що таке комунікативні навички і як їх правильно сформувати;
– що таке самооцінка та її кореляція.
Захід пройшов весело та цікаво, наші учасники не тільки змогли почерпнути нові знання та навички, а й знайти нових друзів.

Долучайтесь до наших наступних групових заходів для підлітків!

Захід відбувся в рамках проекту «Зміцнення соціальної згуртованості громад» Карітас Запоріжжя.