Image

Карітас України представив новий посібник по роботі з волонтерами

0 Comments

2 грудня 2021 року, Карітас України представив посібник по роботі з волонтерами, який був реалізований за підтримки проектів “Підтримка та розбудова спроможностей за допомоги волонтерів Євросоюзу” та “Створення соціальних центрів для нарощення потенціалу осіб і громад, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні, у сфері подолання труднощів та самозахисту”.  

Посібник було представдено в межах V Форуму соціального служіння УГКЦ «Соціальна відповідальність у громаді: від волонтерства до соціального підприємництва»

Волонтерська діяльність є неодмінною складовою роботи Карітасу. Щороку регіональні організації залучають волонтерів до участі в благодійних акціях, наданні адресної допомоги нужденним, експертної допомоги та духовної підтримки. Волонтери допомагають працівникам Карітасу надавати більш якісні послуги, залучати більшу кількість бенефіціарів і партнерів, започатковувати ініціативи в нових регіонах.

Волонтерство показує суспільству нові цінності: прагнення до спільного добра й дух
служіння, який зароджується з бажання допомагати іншим. Волонтерська діяльність
прагне до того, аби розуміти всю складність проблем, помічати й нові нагальні потреби
поряд зі звичними.
Це і є «дух служіння»: постійна чутливість до потреб, з якої виникає творче розуміння
того, коли потрібне служіння, як його здійснити, коли необхідно щось змінити в ньому.

Ознайомитись із посібником можна за посиланням: https://caritas.ua/vidannya/

#EUAidVolunteers


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь