Image

Карітас України підписав меморандум про співпрацю з Офісом омбудсмана

Мета підписання Меморандуму – об’єднання зусиль задля захисту та забезпечення додержання прав і свобод людини й громадянина, у тому числі населення, яке постраждало від тимчасової окупації  та збройної агресії РФ, депортованих та тих, які виїхали за кордон.

Під час зустрічі сторони обговорили сфери та пріоритетні напрями співпраці. Домовились взаємодіяти у виявленні фактів торгівлі дітьми та експлуатації серед викрадених, депортованих і повернених громадян України.

Планується також налагодити співпрацю, спрямовану на підтримку людей, які повертаються до своїх попередніх місць проживання як з-за кордону, так і з територій громад, де вони проживали після вимушеного переміщення.

Триватиме робота й в наданні необхідної допомоги поверненим українським дітям. Також буде напрацьований план моніторингових візитів до місць тимчасового поселення українських громадян за кордоном, зокрема, в країнах, де працюють офіси Карітасу.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини