Image

Карітас України надасть 131 грант малому бізнесу

Карітас України сприяє розширенню соціально-економічних можливостей вразливих українців, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення росії та зміцнює їх здатність до відновлення життєдіяльності в рамках нового проекту ЕЛІС. Проєкт реалізується за підтримки Карітас Швейцарія, Cordaid, Католицької служби допомоги (CRS), Карітас Люксембург і Карітас Австрії.

Проект ЕЛІС триває 7 місяців (з 15.07.2023 до 15.02.2024) та діє на території 4 областей: Львівської, Івано-Франківської, Полтавської та Хмельницької.

Однією з складових цього проекту є підтримка мікробізнесу (інкубація й акселерація – гранти, наставництво, навчання) вразливих, але працездатних осіб з відповідними технічними та бізнес-навичками.

Пріоритет надаватиметься бізнесу, який створює додаткові робочі місця. Це може бути бізнес у сфері торгівлi, ремонтні послуги, ремесла, перукарні та салони краси, ІКТ тощо. Учасники проєкту також зможуть отримати поради зовнішніх консультантів щодо того, як вести успішний бізнес, відвідати відповідні тренінги.

Максимальна сума кожного гранту для бізнесу – 187 200 грн (відповідно до рекомендацій Кластерів з питань продовольчої безпеки та відновлення життєдіяльності). Після надання грантів Карітас України контролюватиме діяльність бізнесів протягом усього проєкту, щоб переконатися, що грант було використано відповідно до угоди, що бізнес успішно працює, або визначено проблеми і йде активна робота з їх вирішення.

Щоб взяти участь у відборі малих бізнесів у рамках проєкту ЕЛІС, будь ласка, заповніть форму за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeK5igLoCfN-J8yvG8bt84CO-3yWGJyvzZTUhIICOPaxJTt_A/viewform

Реєстрація триватиме: до 20 жовтня 2023 року включно. Цільова аудиторія: ВПО та приймаючі їх сім’ї; місцеві жителі, які прямо/опосередковано постраждали від війни та втратили джерело доходу; особи, які повернулися додому.

Критерії відбору: низький дохід; відсутність 100% зайнятості.

Вразливі категорії населення: домогосподарства з одним головою (зокрема ДГ, очолювані жінками); ДГ з особами з інвалідністю, хронічними захворювання, які не створюють серйозних перешкод для роботи; багатодітні сім’ї; безробітні люди віком 50+ (не пенсіонери); особи без досвіду роботи (молодь).


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь