Image

Карітас України на конференції міжнародних неурядових організацій Ради Європи

0 Comments

5 квітня 2022 року, Рада Європи організувала круглий стіл в рамках Генеральної Асамблеї Конференції міжнародних неурядових організацій. Тема зустрічі «Як гарантувати дотримання економічних і соціальних прав під час війни та зниження багатосторонності».

У заході взяла участь Ірина Маєвська, юристка та менеджерка програми з питань міграції в Карітасі України.

У своєму виступі Ірина Маєвська розповіла, що Карітас України – одна з найбільших мережевих організацій в країні, яка надає допомогу найуразливішим категоріям населення. Вона детально зупинилась на кожному виді допомоги, що надає організація, серед яких: соціальні програми і програми розвитку, догляд вдома за потребуючими, робота з дітьми та людьми із інвалідністю, боротьба з торгівлею людьми тощо.

Експертка підкреслила, що з 2014 року, після початку російської агресії в Україні, Карітас України став провідним постачальником гуманітарної допомоги в країні.

Лише за минулий місяць понад 10 мільйонів людей в Україні були змушені залишити свої домівки. Кількість біженців і внутрішньо переміщених осіб (ВПО) зростає з кожним днем. Більшість з них – жінки з дітьми. Вони тікають від війни і глибоко травмовані насильством навколо. Сім’ї налякані, шоковані та відчайдушно прагнуть безпеки.

Карітас моніторить та оцінює потенційні вразливості та ризики, зокрема щодо прав людини, гендерного насильства, торгівлі людьми, особливо сексуальної та трудової експлуатації.

«Ми вважаємо, що запроваджений механізм тимчасового захисту та його впровадження по всьому ЄС позитивно впливає на нормалізацію життя людей, які втікають від війни в Україні. Наша позиція – українців потрібно включити в систему соціального захисту та заохочувати до того, щоб своїми навичками та знаннями, якщо це можливо, вони робили свій внесок у суспільство, яке гостинно їх приймає», – наголосила Ірина Маєвська у своїй онлайн-доповіді.

«Чіткі та прозорі правила сприяють підвищенню захисту та мінімізації ризиків торгівлі людьми та зловживань, які є головною проблемою, над якою ми працюємо», – додала вона.

В кінці промови пані Маєвська подякувала присутнім за солідарність, яку відчувають українці по всій Європі.

«Сподіваємося, що незабаром ми почнемо відбудовувати нашу країну, справедливість буде відновлена, а агресор буде покараний», – резюмувала представниця Карітасу України.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь