Image

Карітас України масштабно відсвяткував міжнародний День захисту дітей

0 Comments

З 31 травня по 2 червня 2019 року Карітас України святкував міжнародний День захисту дітей. Свято було дійсно масштабним, адже охопило понад 6000 дітей та 2000 батьків у 19 містах України від Заходу до Сходу – значно більше, аніж минулого року.

«Маю право» – стало гаслом цьогорічного свята, метою якого було підвищити обізнаність громадськості про права дитини – серед яких право на життя і здоровий розвиток, на сім’ю і турботу, на освіту, відпочинок і дозвілля, на свободу думки тощо, – а також створити яскраве свято для дітей та сімей. І нам це вдалося!

Карітас Кам’янське

«Кожна дитина має право на любов, сім’ю, освіту, дитинство, розвиток. Кожна дитина хоче зростати у любові та мирі. Віримо всім серцем, що нам вдалося донести цю тему та зробити їх дитинство хоч на трохи щасливішим», – коментує проведення дитячого свята команда Карітасу Кам’янське.

Карітас Полтава

Різноманітні цікаві, пізнавальні та розважальні локації чекали на відвідувачів: фотозони, аква-грим, вікторини, квести, майстер-класи з виготовлення листівок, геометричних фігурок із зефіру, декорування магнітів з солоного тіста, оріґамі, малюнок на асфальті, фотосушки, батут, тенісний турнір, танцювальний марафон, мінідиско, благодійний ярмарок, безпрограшна лотерея, лікарня для ведмежат, поліцейська та пожежна машини, які можна було дослідити із середини, дитячий шейпінг, флеш-моби та багато іншого.

Карітас Київ
Карітас Полтава

Для батьків було організовано батьківську зону, профорієнтаційні майстер-класи, ігровий майданчик «Назад у дитинство», проводились безкоштовні консультації юриста та лікаря тощо. Діти та дорослі також могли насолодитись лимонадом, солодкою ватою та іншими смаколиками, разом малювали спільну картину та висловлювали свої мрії на дошці побажань.

Карітас Коломия

Свято було не лише розважальним, але й інформативним. Відвідувачі дізналися не лише про права дітей, а й про діяльність дитячих центрів та роботу Карітасу загалом.

Карітас Львів
Карітас Івано-Франківськ

«Знати власні права і вміти їх відстояти – це основний заклик нашого свята. Дуже приємно, що сьогодні ми бачимо спільні зусилля різних організацій задля однієї мети – подарувати щасливі посмішки дітям та запевнити їх у завтрашньому щасливому майбутньому своєю підтримкою та опікою», – розповідає мама хлопчика, яким опікується Карітас Івано-Франківськ.

Карітас Сєвєродонецьк

«Дякую! Яке прекрасне свято ви нам подарували… Діти щасливі, і я разом із ними!», – прокоментувала відвідувачка свята у місті Дніпро.

«Такого ще не було. Дуже гарно організоване свято, красиві майстер-класи, дякуємо!», – відгук зі свята у місті Кам’янське.

Карітас Донецьк в м. Дніпро
Карітас Львів

Свято для дітей організовувалося місцевими організаціями Карітасу, які працюють з дітьми та молоддю із вразливих груп. У великій мірі, діяльність дитячих центрів здійснюється завдяки волонтерам. Під час свята до Дня захисту дітей було залучено понад 300 волонтерів по всій Україні, з дуже різних верств населення – підлітки та молоді люди, які раніше користувалися послугами Карітасу, батьки та опікуни теперішніх користувачів, студенти та викладачі ВУЗів та інші активні люди – фотографи, відеографи, творчі особистості та інші.

Карітас Запоріжжя
Карітас Стрийської єпархії

Команда Карітас Дітям надзвичайно вдячна волонтерам за їхній час та вклад у роботу Карітасу. Не менша подяка працівникам дитячих центрів, які зробили усе, аби свято відбулося на найвищому рівні. Команди працювали натхненно та злагоджено, аби «цей день був для дітей змістовним, яскравим та безхмарним», коментує команда Карітасу Тернопіль.

Карітас Тернопіль
Карітас Тернопіль

Команда Карітас Дітям також надзвичайно вдячна партнерам, без підтримки яких подія не була би настільки успішною. Це і державні установи – Управління молоді, Департаменти освіти, Міські та обласні ради тощо, – навчальні заклади – школи, коледжі, університети, – приватні підприємства, які надали як грошову так і матеріальну підтримку (батути, звукове обладнання, сувенірну продукцію, солодощі, напої та багато іншого). Ми щиро дякуємо усім, хто розділяє нашу місію забезпечити щасливе та гідне майбутнє усім дітям!

Карітас Харків

«Свято завершилося, а враження та емоції вирують досі», – коментує проведення заходу представник Карітасу Харків.

Карітас Волинь

«Хочу додати, що я надзвичайно пишаюся командою Карітас Дітям, яка, охоплюючи 20 дитячих центрів, понад 100 працівників і ще більше волонтерів в різних куточках України, працює настільки злагоджено і ефективно. Завдяки відданості, мотивації та професіоналізму кожного із вас, свято відбулося на дуже високому рівні і привернуло до себе надзвичайно багато уваги. Бачучи море посмішок та яскравих емоцій, та отримавши море позитивних відгуків, ми можемо впевнено сказати, що все вдалося і ми з нетерпінням чекаємо на вас наступного року!», – прокоментувала подію організатор цьогорічного всеукраїнського свята до Дня захисту дітей та національний координатор мережі дитячих центрів, Наталія Ткаченко.

Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Більше фото зі святкувань у різних містах дивіться за посиланням: https://www.flickr.com/photos/181799187@N03/albums

Про «Карітас Дітям»

Карітас Дітям є частиною організації «Карітас України» та мережею центрів для дітей та сімей. Такі центри працюють у 20 містах України – Борислав, Броди, Дніпро, Дрогобич, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Кам’янське, Київ, Коломия, Львів, Маріуполь, Нововолинськ, Одеса, Полтава, Сєвєродонецьк, Слов’янськ, Стрий, Тернопіль, Харків, Хмельницький – та надають соціально-педагогічну та психологічну підтримку дітям та сім’ям, які опинились у складних життєвих обставинах, а саме: малозабезпечені, діти з неповних та багатодітних родин, діти-переселенці, діти трудових мігрантів, діти учасників АТО або загиблих та інші. Центри працюють у формі позашкільних закладів, де діти мають доступ до належних та сприятливих умов, необхідних для їхнього розвитку та навчання, та кваліфікованого персоналу – соціальних працівників, педагогів та психологів. В центрах, діти мають змогу набувати нові знання на навички, такі як критичне мислення, комунікація, робота в команді тощо, отримати допомогу у виконанні домашніх завдань, розвивати уяву та проявити себе творчо у творчих майстернях, змістовно та активно відпочивати, пізнавати нові міста та цікаві місця, практикувати здоровий спосіб життя, знаходити нових друзів. Усе це сприяє всебічному розвитку дитини як індивідуальності, і це те, до чого ми прагнемо.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь