Image

Карітас провів «Creative Fest» для дітей з буферної зони

0 Comments

«І в десять років, і в сім, і в п’ять всі діти люблять малювать…».

Під таким девізом відбувся цікавий, кольоровий, динамічний «Creative Fest» від фахівців проекту «Стійкість та Розвиток» в смт. Миронівський буферної зони.

Захід містив локації, де діти могли спробувати створити зображення в різних техніках малювання – доступних, безпечних, яскравих. Матеріали та поверхню діти обирали самостійно. В процесі польоту дитячої творчості та мистецьких спроб вихованців Карітасу супроводжували люблячі педагоги.

Хлопчик Артем 12 років розповів: «Коли я малюю, я відчуваю себе щасливим. Я «відключаюся від усього і час навколо зупиняється. В такі моменти я не думаю про проблеми, негаразди і мені не страшно».

Координатор проекту «Стійкість та Розвиток» Кулік Євен ділиться враженнями: «Мені подобається дитяча  творчість … Часто роздивляюся малюнки дітей буферної зони – вони мене вражають. В них приховано багато інформації про душевний і фізичний стан дитини, про її переживання, мрії, побоювання, страхи. Діти не можуть все висловити словами, тому їм легше намалювати».

Головний ініціатор заходу, соціальний працівник проекту Гусєва Ірина також висловила свою думку: «Дитячі малюнки! Вони привертають увагу! Тому що діти сприймають навколишнє по-своєму і висловлюють до нього своє ставлення. У нас в Карітасі малюють всі діти, винятки вкрай рідкісні, адже вони – творці від природи, навіть коли розмазують фарбу прямо руками. Ми намагаємося підтримати будь-який  прояв творчості».

«Малювання для дітей не гра, а серйозна праця, яка вимагає схвалення з боку дорослого, а не критики. Від критики дитяче мистецтво гине або спотворюється. Діти відчувають емоційний зв’язок зі своїми малюнками, і їм дуже важливо, де знаходяться їх малюнки і які люди на них дивитися», – наголошує психолог проекту Мартиненко Марина.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь