Image

Карітас Полтава передав лікарням Полтави пральні засоби

0 Comments

Благодійний фонд «Карітас Полтава» на період боротьби з COVID-19 намагається в різні способи допомогти місту. Сьогодні три лікарні отримали допомогу у вигляді пральних засобів. Це міська та обласна дитяча лікарні і обласна інфекційна. Представники організації говорять, що така акція – це проєкт БФ «Карітас України» за підтримки компанії Procter&Gamble і «Піклування в кожен дім».

Алла Раковецька, керівник проєктів БФ «Карітас Полтава»

– Мета цього проєкту – забезпечити пральними засобами різні пральні, які допомагають людям похилого віку, також сім’ям, які знаходяться в складних життєвих обставинах. Але наразі ми вирішили допомогти саме лікарням, які в такий гострий період потребують допомоги різного виду.

Медичні працівники лікарні запевняють, що на період карантину вони забезпечені засобами індивідуального захисту. Проте від будь-якої допомоги в якості як товарів, так і послуг не відмовляться.

Зоя Горбенко, головна медична сестра

– Ми дуже вдячні такій допомозі, таким небайдужим людям, які надали нам такий дуже приємний і дуже необхідний в закладі товар.

«Карітас Полтава» не вперше допомагає дитячим лікарням. Два роки тому фонд реалізував проєкт «Лабораторія супер-героїв». Працівники організації розмалювали усі поверхи будівлі казковими героями. Тепер маленькі пацієнти, ідучи на прийом до лікаря, розглядають улюблених героїв мультфільмів і піднімають собі настрій. 

Представник «Карітас Полтава» розповіла і про запланований дитячий проєкт-мурал «Мрії.Пам’ятаєш?».

Алла Раковецька, керівник проєктів БФ «Карітас Полтава»

– Мета полягає в тому, щоб зобразити на гаражах, які знаходяться за цією лікарнею (всі вікна різних відділень, де діти знаходяться на лікуванні, вони виходять на похмурі стіни гаражів). Наше завдання – їх розмалювати різними яскравими малюнками.

Ескізи майбутнього муралу діти передавали організації протягом періоду свого лікування. І зовсім скоро дитячі фантазії стануть реальністю у вигляді муралу.

Іванна БУРЛАКА, телеканал «Центральний»

Categories: News | Video | Відео | Новини

Залишити відповідь