Image

Карітас Київ розпочинає навчальну програму для волонтерів “Соціально-освітня волонтерська Академія”

0 Comments

Ця програма допоможе у професійному навчанні волонтерів для соціальної діяльності на парохіях, у мобілізації волонтерів для праці з різними віковими групами, активізації та організації соціального служіння.

Тому, реалізуючи затверджену Синодом єпископів УГКЦ Стратегію розвитку соціального служіння, Карітас Київ розпочинає навчально-формаційну програму для активних мирян-волонтерів.

Заохочуємо долучатися до участі в програмі, щоб бути активними у діяльності спільноти та суспільства!

Програма передбачає п’ять одноденних тренінгів в Києві (10:00-17:00) та розробку й реалізацію волонтерами міні-проєктів чи волонтеських ініціатив, а також – отримання сертифікатів випускників цього волонтерського вишколу.

Тематика зустрічей:

  • Християнське волонтерство як лідерство. Волонтерство та ЗМІ. Соціальна доктрина Церкви.
  • Особливості волонтерського служіння у праці з дітьми й сім’ями. Арт-терапія як ключик до дитячих сердець.
  • Особливості волонтерського служіння у праці з дорослими й людьми літнього віку. Що має знати волонтер про працю з людьми, які пережили травматичні події.
  • Особливості волонтерського служіння у праці з людьми з інвалідністю.
  • Волонтерський менеджмент та волонтерство без вигорання.

Навчання проходитиме в оффлайн-форматі по суботах.

Перша зустріч – 5 березня, дати інших тренінгів узгоджуються, але планується завершити навчання до кінця травня. Залежно від епідеміологічної ситуації дата може бути змінена, або перенесена у онлайн формат.

Просимо долучатися лише тих учасників, які готові взяти участь в усіх п’яти тренінгах, а не вибірково!

До участі запрошуються волонтери віком від 18 років.

Кількість учасників навчального курсу обмежена. На основі конкурсу  будуть відібрані 30 осіб.

Організаційні внески для харчування та роздаткових матеріалів – 200,00  грн. з учасника за участь в одному одноденному тренінгу.

Як стати учасником?

Для того, щоби стати претендентом на участь в цій навчальній програмі, необхідно зареєструватися – пишіть на адресу – sovacaritas@ukr.net

У повідомленні волонтеру слід вказати: 1). ПІБ, 2). Повну дату народження, 3). Місцевість, 4). Кілька слів про те, чим саме зацікавила ця програма.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь