Image

Групові зустрічі мешканців сірої зони з психологом Карітасу

0 Comments

07.10.2021 р. психологами мобільної бригади Карітасу Донецьк у м. Дніпро було проведено заключну зустріч з мешканцями с. Оріхове Сєвєродонецького району, яке знаходиться поруч з лінією ведення бойових дій в Луганській області.

За час групових зустрічей було розглянуто найактуальніші запити від бенефіціарів: це подолання тривожних станів через ескалацію військового конфлікту, робота з травматичними спогадами, набуття навичок стресостійкості, знайомство з методами саморегуляції та психоедукація.

Місцеві мешканці дуже активно відвідували групові заходи, на яких пізнавали багато цікавого про своє психічне здоров’я, вирішували свої запити на індивідуальних консультаціях та отримували задоволення від спілкування з психологами. А невеличкі творчі експерименти у вигляді яскравих витворів мистецтва надали їм не тільки заряд позитивного настрою, але й підвищили їхню самооцінку, додавши фарб не тільки у роботу, а й в щоденну буденність.

08.10.2021 р. також відбулося знайомство з мешканцями м. Попасна Сєвєродонецького району, яке теж знаходиться в зоні 0-5 км від лінії розмежування. На першій зустрічі люди поділилися своїми побоюваннями щодо тривалості військових дій та кожен розповів про свій  травматичний досвід. Психологами було запропоновано їм поділитися своїми способами стресостійкості. Оскільки учасники групи є людьми дуже поважного віку, то кожний має багатий життєвий досвід та свої способи подолання стресових та тривожних ситуацій. Тому в процесі роботи вони не тільки ділилися своїми навичками, але й із зацікавленістю слухали про досвід інших.

Перша зустріч з мешканцями м. Попасна вийшла дуже емоційною, теплою, з власними віршами та завершилася домовленістю про подальшу співпрацю. Людям, які тривалий час мешкають в умовах тотального стресу, дуже не вистачає емоційної підтримки та позитивного спілкування. Усе це вони можуть отримати під час групових та індивідуальних зустрічей та спробувати вирішити свій запит, який їх хвилює.

Психологічна підтримка надається в рамках проекту «Багатосекторальна гуманітарна допомога у грошовій, натуральній формі, послуг і ваучерів для покриття базових потреб, продовольчої безпеки, фізичного і психічного здоров’я та підготовки до зимування постраждалих від конфлікту осіб на сході України», 2021-2023 рр.

У період розповсюдження COVID 19, працівники мобільних бригад дотримуються підвищених заходів захисту та особистої безпеки, щоб уникнути можливого інфікування та не наражати на небезпеку бенефіціарів, тому працюють за новими протоколами.

Проект здійснюється при підтримці Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини (GMFA).



Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь