Image

Більше 7 тисяч людей скористалися пунктами обігріву,що були встановлені за проєктом NIN HOME

Гуманітарні фонди грають важливу роль у забезпеченні пунктів обігріву для людей в Україні, особливо в тих регіонах, де інфраструктура постраждала або де люди опинилися в складних життєвих ситуаціях під час холодних зимових місяців. 

Під час зими пункти обігріву стають оазами тепла та допомоги для тих, хто потребує притулку та допомоги. 

Діяльність Карітасу України у сфері обігріву пунктів укріплення є важливою для забезпечення життєвих потреб людей під час негоди та складних життєвих обставин.

Зимовий період вимагає особливої уваги до питань теплопостачання. 

“Основне завдання яке ми ставили перед собою відкриваючи 6 пунктів обігріву в трьох місцевих організаціях Карітас Запоріжжя, Карітас Краматорськ та Карітас Харків – це дати  людям тимчасове безпечне приміщення в якому вони можуть зігрітися  теплим чаєм та легким перекусом, зарядити свої гаджети коли через блекаути не було світла, отримати допомогу у вигляді різних наборів. Наші пункти обігріву стали не лише місцем для надання допомоги, але й майданчик для зустрічей та спілкування,”- говорить менеджерка проєкту Уляна Крись.

В рамках проєкту NIN HOME Карітас України встановив пункти обігріву у місті Запоріжжя, місті Лозова та Ізюм Харківської області та місті Новодонецьку та Покровську, що на Донеччині.  В пункти оснащенні були необхідним обладнанням для відпочинку та теплого перебування.

Також є можливість зарядити свої пристрої та смартфони під час вимкнення електроенергії в місті. Також в пункті є гарячі напої та смаколики. Ще одна важлива роль пунктів обігріву – це соціальна згуртованість людей, які знаходили підтримку у складних умовах війни. В Запоріжжі, Ізюмі та Лозовій пункти обігріву служили і як укриття від ракетних обстрілів, який у містах чимало. Скористатися ними могли як бенефіціари, так і місцеві жителі, що живуть поряд.

Загалом за час проєкту пунктами обігріву скористалися понад 7300 людей. 

Робота пунктів обігріву здійснюється в рамках роботи проєкту “Гуманітарна допомога для осіб, які постраждали від війни в Україні ” за підтримки Caritas Österreich та NACHBAR IN NOT.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини