Image

Більш ніж 100 потребуючих мешканців с. Оріхове отримають гуманітарну допомогу

0 Comments

В листопаді мобільною бригадою Карітасу Донецьк у м. Дніпро було здійснено реєстрацію більш ніж 100 найбільш потребуючих бенефіціарів с. Оріхове Сєвєродонецького району, яке розташоване в зоні 0-5 км від лінії ведення бойових дій в Луганській області.

Щодня місцеві мешканці відчувають, що війна поруч: це постійні обстріли в безпосередній близькості від населеного пункту, відсутність транспортного сполучення до необхідної інфраструктури, відсутність опалювальних матеріалів та медикаментів, а внаслідок відсутності робочих місць – нестача матеріальної спроможності для покриття базових потреб.

Завдяки тому, що люди зареєструвалися на допомогу від Карітасу, вони зможуть отримати саме той вид допомоги, який найбільше потребують: це опалювальні брикети напередодні зимового періоду, медичні препарати, які вкрай необхідні вразливим категоріям місцевих мешканців та багатоцільова грошова допомога для забезпечення насущних потреб та проблем.

Допомога надається в рамках проекту «Багатосекторальна гуманітарна допомога у грошовій, натуральній формі, послуг і ваучерів для покриття базових потреб, продовольчої безпеки, фізичного і психічного здоров’я та підготовки до зимування постраждалих від конфлікту осіб на сході України», 2021-2023 рр.

У період розповсюдження COVID 19, працівники мобільних бригад дотримуються підвищених заходів захисту та особистої безпеки, щоб уникнути можливого інфікування та не наражати на небезпеку бенефіціарів, тому працюють за новими протоколами.

Проект здійснюється при підтримці Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини (GMFA).


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь