Image

В Нововолинській ТГ представили новий проект Карітасу

0 Comments

Працівники Центру для дітей та сімей Карітасу Волинь під час наради з керівниками закладів освіти Нововолинської територіальної громади представили новий проект «Підготовка дітей та підлітків до майбутнього», за фінансового сприяння Карітас Австрії.

Координатор проекту Вікторія Скриннікова розповіла присутнім про результати й досягнення 3-річного проекту «Національна мережа центрів для дітей та сімей» та окреслила основні напрямки роботи в новому, метою якого є сприяти розвитку дітей, підлітків та батьків через стійкі соціальні послуги.

Соціальний педагог Тетяна Галицька познайомила присутніх з інноваційними підходами в роботі з дітьми, а саме: самоорганізований освітній простір (СООП) – який дає можливість дітям керувати своїм навчальним процесом, розвивати критичне мислення, творчі здібності, сприяти співпраці й комунікації в групах та методологію залучення молоді до соціального простору (молодіжне лідерство), коли підлітки позитивно впливають на власне життя та залучені до процесів прийняття рішень.

Крім вищевказаних інновацій центр продовжить консультування сімей та діяльність секцій «Я успішний» і «Вільний простір».

Координатор проекту зазначила, що «Карітас Волинь» бачить свою роль у наданні соціальних послуг на рівні місцевих громад, як надавача послуг та експерта й закликала представників освіти до співпраці.

В результаті діяльності проекту сім’ї з важкими життєвими наслідками та їхні діти підвищать свій психосоціальний добробут через доступ до послуг у Центрі для дітей та молоді Карітасу Волинь.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь