Психологічна підтримка мешканців м. Щастя

31.01.2022 року в м. Щастя Щастинського району відбулася заключна зустріч місцевих мешканців з психологами проекту Basic Needs. Цей населений пункт знаходиться в зоні 0-5 км від лінії ведення бойових дій в Луганській області.

За весь час спільної роботи були розглянуті такі поняття, як стрес, тривожність, почуття страху. Учасники навчалися стабілізаційним технікам, завдяки яким можна полегшити подібні негативні стани. Спілкування завжди відбувалося в атмосфері взаємної довіри, зацікавленості та в очікуванні корисної інформації.

Особливий інтерес викликали заняття, на яких учасники спробували свої сили в творчому напрямку – малюванні. Використання яскравих, насичених кольорів та покрокові підказки психологів дозволили повністю поринути у процес, відкинувши усі сумніви у власних здібностях. Задоволення від своєї роботи покращує не тільки настрій, а й підвищує самооцінку та привносить позитив у життя людей, які багато років живуть в стресовому стані.

По завершенню зустрічі вдячні бенефіціари подарували дівчатам-психологам декоративні подушки, які вони змайстрували власними руками. Слова подяки за проведену роботу та вчасну психоемоційну підтримку прозвучали дуже щиро та запевнили наших психологів в тому, що допомога виявилася вкрай необхідною та корисною. Теплі емоції закарбувалися на спільних фотознімках та тривалий час будуть нагадувати про групові зустрічі з мешканцями м. Щастя.

Психологічна підтримка надається в рамках проекту «Багатосекторальна гуманітарна допомога у грошовій, натуральній формі, послуг і ваучерів для покриття базових потреб, продовольчої безпеки, фізичного і психічного здоров’я та підготовки до зимування постраждалих від конфлікту осіб на сході України», 2021-2023 рр.

У період розповсюдження COVID 19, працівники мобільних бригад дотримуються підвищених заходів захисту та особистої безпеки, щоб уникнути можливого інфікування та не наражати на небезпеку бенефіціарів, тому працюють за новими протоколами.

Проект здійснюється при підтримці Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини (GMFA).

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/