Image

Навчання для активістів: як взаємодіяти з комунальниками

0 Comments

Карітас Маріуполь розпочав проведення семінарів для активістів Красногорівки, Мар’їнки та Новомихайлівки в рамках проекту «Поліпшення умов життя вразливих верств населення в буферній зоні Донецької області шляхом покращення сталого доступу до безпечної води», що реалізовується БФ «Карітас Маріуполь» за фінансової підтримки Caritas Ukraine та ОСНА.

Семінари відбуваються згідно розробленої програми і спрямовані на підвищення рівня обізнаності та удосконалення взаємодії місцевого населення та комунальних підприємств, які діють у цих населених пунктах. Навчання проводяться у кожному населеному пункті окремо з дотриманням карантинних обмежень згідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 – Донецька область і досі перебуває у «помаранчевій» зоні епідеміологічної загрози через COVID-19.

Навчання активістів відбувається за п’ятьма напрямками:

  • Створення комунальних підприємств та розподіл повноважень між КП та органами місцевого самоврядування
  • Комунальна власність як складова власності територіальної громади
  • Звітність комунальних підприємств перед громадою
  • Наглядові Ради при комунальних підприємствах та повноваження громад щодо створення Наглядових Рад при КП
  • Повноваження територіальних громад та взаємодія з комунальними підприємствами

«Дуже важливо, щоб між місцевими мешканцями та комунальним підприємством, яке надає послуги населенню, відбувався конструктивний діалог, щоб між ними не було конфронтації і непорозуміння, щоб кожна сторона, діючи у рамках існуючого законодавства, мала змогу отримувати чи надавати потрібну інформацію. Це стосується і тарифів, і їх формування, і використання коштів, і проведення ремонтів, і інформування, і вирішення спірних питань. Комунальне підприємство – це важливий стратегічний об’єкт для громади, то ж треба, щоб люди знали, як він працює, як можна контролювати та впливати на його роботу, які права та обов’язки існують з обох боків. На це, власне, і спрямовані наші семінари. Такі ж навчання плануємо провести і для комунальників, це, на мою думку, сприятиме діалогу та співпраці», – коментує події фахівчиня з адвокаціі БФ «Карітас Маріуполь» Марина Чуйко.

Наступного тижня відбудуться семінари для працівників комунальних підприємств «Віта» (м. Красногорівка), «Промінь» (м. Мар’їнка) та «Відродження Новомихайлівки» (с. Новомихайлівка)

***Заходи здійснено в межах проєкту «Поліпшення умов життя вразливих верств населення в буферній зоні Донецької області шляхом покращення сталого доступу до безпечної води», що реалізовується БФ «Карітас Маріуполь» за фінансової підтримки Caritas Ukraine та ОСНА


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь