У Дніпрі благодійний фонд компенсує переселенцям гроші за оренду житла

Благодійний фонд “Карітас Донецьк” у Дніпрі готує новий проєкт, збираються компенсувати 150 родинам переселенців гроші за оренду житла. Про це повідомляють кореспонденти Суспільного, які відвідали фонд.

“Карітас Донецьк” у Дніпрі працює з 2014 року. У центрі надають переселенцям допомогу за різними напрямками. Тут, зокрема, можна отримати гігієнічні засоби та продукти тривалого зберігання, консерви, крупи, дитяче харчування, солодощі.

Також у фонді надають фінансову допомогу. Менеджер Дмитро Тимчак розповідає про новий проєкт: “Наразі ми плануємо допомагати людям з орендою житла до трьох місяців. Тобто ми розраховуємо, що за три місяці люди тут, у Дніпрі, влаштуються та знайдуть якесь джерело доходу”.

Також в центрі годують переселенців. Готує пані Ірина, у Дніпрі живе з 2014 року., Каже: спочатку сама приходила за допомогою, тепер — допомагає іншим. Кухарської освіти не має, але, каже, має досвід, адже готувала для великої родини. “Готуємо для людей із добрим серцем, усе по-домашньому. Людям дуже подобається”, – говорить волонтерка.

У фонді допомагають людям з одягом, іграшками, ліками. “Можна тут отримати прихисток, де люди можуть перебувати два-три дні, щоб зібратися з думками. Так само ми створили проєкт “Людська гідність”, і ми даємо грошову допомогу в розмірі 6600 гривень. Вже надали таку допомогу 30 мільйонів гривень”, – розповідає директор Василь Пантелюк.

Загалом із 24 лютого фонд приготував 4000 обідів та роздав 9000 наборів гуманітарної допомоги.

Джерело

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/