Перша Всеукраїнська проща волонтерів до Зарваниці

У Марійському духовному центрі Завраниця 30 липня зібралося понад 300 волонтерів із різних осередків Благодійної організації Карітас. Цю першу Всеукраїнську прощу волонтерів організував Карітас Тернопіль спільно з парафією Архикатедрального Собору УГКЦ Тернополя.

Захід відбувся за благословення і в супроводі архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василія Семенюка. Він очолив Літургію, а також подякував кожному, хто жертвує свій час на потреби ближніх, зокрема вимушено переселених осіб.

“Це – унікальна нагода зустрічі волонтерів, які від початку повномасштабної війни працюють у гуманітарних штабах Карітасу та інших організаціях. До нашої події долучилися понад три сотні активістів із Тернополя, Бучача, Коломиї, Жовкви, Бережан, Івано-Франківська. Важливо те, що багато з них ― вимушено переміщені особи. За ці місяці війни всі вже доволі виснажені, тому нам було важливо зібратися разом, щоб черпати сили і натхнення у святих місцях. Це була нагода спільно помолитися і віддати всіх під покров Богородиці у Зарваниці”, ― зазначив заступник голови Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ отець Роман Демуш.

У межах прощі відбувся також форум соціального служіння «Робимо добрі справи та перемагаємо. Соціальне служіння в умовах війни». Його присвятили темі волонтерства. Прозвучали такі доповіді: “Надія, до якої нас кличе Господь”, о. Роман Демуш, заступник Голови Патріаршої комісії УГКЦ у справах молоді; «Солідарність з убогими, потребуючими та постраждалими від війни», о. Андрій Шалай, сотрудних парафії Матері Божої Зарваницької, «Використання неформальної освіти у роботі з дітьми та молоддю», фахівці простору дружнього для дитини; «Волонтерство та вигорання», Ірина Дригуш, комунікаційниця Карітасу Тернопіль.

“Ділячись думками на тему «Надія, до якої нас кличе Господь», я наголосив, що саме надія є тією чеснотою, яка допомагає нам у непрості часи йти вперед і жити. Зараз можемо впевнитися, наскільки важливою є надія в перемогу правди над брехнею, добра над злом… До цієї надії нас кличе Господь і це дарує нам життя”, ― додав отець Роман Демуш.

Завершилась проща урочистою Хресною дорогою та спільною молитвою за мир в Україні.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати наші благодійні проекти – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/